16 / 05 / 2024

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.



Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Lüksemburg'da yapılan Avro Grubu toplantısından sonra basına öneml açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Avro Bölgesi ekonomisinin Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber büyük ticaret kaybı yaşamasına rağmen dayanıklılık gösterdiğine değinen Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Avro Bölgesi ekonomisinin 2023 yılının başlarında hafif bir teknik resesyona girdiğini ve ekonomik aktivitenin ancak kademeli olarak toparlanacağını kaydetti.

Paylaşılan detaylara göre, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, enflasyonun tarihi yüksek seviyelerden gerilemeye başladığını, fakat halen hedefin çok üzerinde olduğunu söyledi.

IMF den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Yaptığı açıklamada "Avro Bölgesi'nde riskler büyüme için aşağı yönlü ve enflasyon için yukarı yönlü olduğundan belirsizlik yüksek seyretmeye devam ediyor." diye konuşan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yakın vadeli politika önceliğinin finansal istikrarı korurken enflasyonu hedefe indirmek olduğunu belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva açıklamasında enflasyon beklentilerini aşağıda tutmak için sıkı para politikalarının devam etmesinin önemine değinerek, şöyle konuştu: "Mevcut ekonomik koşullar, 2023-2024 döneminde genel talebi düşürecek, faiz oranları üzerindeki yukarı yönlü baskıyı azaltacak ve böylelikle finansal piyasa aksamaları riskini azaltmaya yardımcı olacak sıkı bir maliye politikası duruşunu gerektiriyor.

Finansal istikrar tarafında ise bankacılık sistemi toplamda dayanıklı görünse de finansal koşullardaki sıkılaşma bazı kırılganlıkları açığa çıkarabilir. Denetim otoriteleri, gayrimenkulle ilgili olanlar da dahil olacak şekilde bankaların faiz oranı, fonlama, likidite ve kredi risklerine maruz kalma durumlarını değerlendirmeye devam etmelidir."

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Avro Bölgesi'nde finansal istikrarın sağlanması amacıyla finansal yapının güçlendirilmesi, Basel III kriterlerinin sıkı biçimde uygulanması, bankacılık ve sermaye piyasaları birliğinde ilerleme sağlanmasının önemine de değinerek, Avrupa Birliği ülkelerinin kamu borçlarını sürdürülebilir bir hale getirmek için hazırlanan yönetişim reformu konusunda da hızla adım atması gerektiğini belirtti.
 

Küresel piyasalar merkez bankaları kararı sonrası pozitif seyrediyor!

Borsa günü yükselişle açtı! 16 Haziran 2023

Altın fiyatlarında beklentiler tek tek açıklandı! 2024'ün ilk çeyreği için buz kestiren rakam! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön