16 / 05 / 2024

IMF'nin raporundan Avrupa çıktı! Türkiye düşüş yaşıyor

IMF'nin raporundan Avrupa çıktı! Türkiye düşüş yaşıyor

IMF, Türkiye ekonomisinin bu sene ile alakalı olarak ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan düşürüp yüzde 2,7’ye indirirken, önümüzdeki sene ile alakalı olarak büyüme öngörüsü 0,6 puan yükseltilerek 3,6’ya çıkarıldı. IMF mevzu bahis raporda, Avrupa’nın bu sene için ekonomik büyüme öngörüsünün 0,2 puan yük



RİSK UYARISI

Avrupa’nın ekonomik görünümüne ait risklere de değinilen raporda, “Finansal devamlılık riskinin kontrol altında olmaması krize ve düşük gelişmeye yol açabilir.” ikazında bulunuldu.

Raporda, sıkılaştırılmış para politikasının finans sektörünün endişelerini çoğaltılabileceği, yine daralan istihdam piyasasının ve enerji ücretlerinde oluşabilecek olası yükselişlerin büyümeyi baskılayarak tekrar enflasyonun yükselmesine ebep olabileceği söylendi.

IMF nin raporundan Avrupa çıktı! Türkiye düşüş yaşıyor

“Enflasyonu kararlı bir durumda merkez bankasının amaçlarına indirmek için sıkı para politikasına gereksinim duyuluyor. Avro Bölgesi'nde politika faizlerinde daha çok yükselişe gereksinim hissedilirken, gelişmekte olan Avrupa ekonomilerindeki merkez bankaları da reel eviyelerin düşük, işgücü piyasalarının sıkı, temel enflasyon kalıcılığının çok olduğu ekonomilerde daha çok sıkılaştırma yapmaya hazır olmalıdır.”


Geri Dön