29 / 04 / 2024

IMF'nin raporundan Avrupa çıktı! Türkiye düşüş yaşıyor

IMF'nin raporundan Avrupa çıktı! Türkiye düşüş yaşıyor

IMF, Türkiye ekonomisinin bu sene ile alakalı olarak ekonomik büyüme tahmini 0,3 puan düşürüp yüzde 2,7’ye indirirken, önümüzdeki sene ile alakalı olarak büyüme öngörüsü 0,6 puan yükseltilerek 3,6’ya çıkarıldı. IMF mevzu bahis raporda, Avrupa’nın bu sene için ekonomik büyüme öngörüsünün 0,2 puan yük



AVRUPA’NIN BU SENE İÇİN BÜYÜME ÖNGÖRÜSÜ 0,2 PUAN ARTIRDI

IMF, “Avrupa Bölgesel Ekonomik Görünüm” raporunda Avrupa’nın eş zamanlı halde enflasyonu gerilerken ekonomik büyümesini de devamlılık gibi zor bir vazifeyle karşı karşıya olduğu söylenirken, bölgede enflasyonun son zamandaki gerilemeye rağmen halen çok yukarı seviyede olduğu kaydedildi.

IMF raporunda, Avrupa’nın bu sene için ekonomik büyüme ön görüsünün 0,2 puan yükselterek yüzde 0,8’e, 2024 senesi için ise 0,3 puan düşürürek 1,7’e gerilediği söylendi.

Raporda, Avrupa’da geçen senenin yarısında enflasyonun hane halkının kazandırdığının azaltarak büyümenin düşürüldüğü söylenirken, bu kış aylarında enerji ücretlerinde görülen düşüş ve hükümetlerin verdiği mali desteklerle birlikten resesyondan kaçınmanın mümkün olabildiğine vurgu yapıldı.

IMF nin raporundan Avrupa çıktı! Türkiye düşüş yaşıyor

“Avrupa'nın görünümü yavaş büyüme ve inatçı enflasyonu içeriyor.” ifadesinin olduğu raporda, ileriki zamanda daha az enerji ücretlerinin ve yükselmesi beklenen tüketici alım gücünün ekonomik ilerlemeyi pozitif yönde etkilemesinin beklendiği söylendi.

AVRUPA EKONOMİLERİ BU YIL BÜYÜYECEK

Raporda, gelişmiş Avrupa ekonomilerinin ilerlemesinin yüzde 0,7 büyüme kaydetmesinin, büyümenin ileriki sene ise 1,4’e çıkmasının öngörüldüğü bildirildi.

IMF raporunda, gelişmekte olan Avrupa ekonomilerindeki büyümenin bu sene 0,7 puan yükseltilerek yüzde 1,2’ye çıktığı, 2024 senesi için büyüme tahminin ise 0,1 puan düşürülerek yüzde 2,4’e çekildiği ifade edildi.

 


Geri Dön