28 / 04 / 2024

İMO Bursa Şubesi genç mühendislerle biraraya geldi!

İMO Bursa Şubesi genç mühendislerle biraraya geldi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, 9 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, 'Geleneksel 19 Mayıs Gecesi'nde coşkuyla kutladı.



İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, her yıl düzenlediği 'Geleneksel 19 Mayıs Gecesi'nde coşkuyla kutladı. İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, mesleğin ve Türkiye'nin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu belirterek, mühendisliğin bilimsel ve etik kurallarına göre hareket etmelerini ve mesleğin gerekliliklerini yerine getirmelerini istedi.


 İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu, Geleneksel 19 Mayıs Gecesi'nde genç inşaat mühendislerini buluşturdu. Altın Ceylan’da gerçekleşen geceye genç inşaat mühendislerinin yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve inşaat mühendisliği bölümü öğrencileri katıldı.  


Gecede konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Attilla Ödünç, 19 Mayıs'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadele meşalesini ateşlediği gün olduğunu, o günün şartlarında yokluklar içinde birlik ve beraberlikle bir mücadele başlatığını dile getirdi. 'Bu topraklar bizlere bir yurt olarak emanet edildi' diyen Ödünç, Gençlik Komisyonu'na çalışmalarında başarılar diledi. Yapılan etkinliklerin mühendislerin birlikteliğini ve mesleğe bağlılıklarını arttıracak çalışmalar olduğunu ifade eden Ödünç, "Mühendislik eğitimi almanın ve çalışmanın yanı sıra meslektaşlarına sosyal ve kültürel alanlarda da faaliyet göstermeleri, odanın yönetiminde yer almaları, projeler geliştirmeleri geleceğe daha emin adımlar atmasında vesile olacaktır" diye konuştu.


ALBAYRAK: "VATANA VE MİLLETE FAYDALI BİREYLER OLMAK GÖREVİMİZ"


İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak da, gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak, bağımsızlık mücadelesini başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahramanca savaşarak yaşamını yitiren Kurtuluş Savaşı şehitlerini, terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden tüm şehitleri saygıyla ve minnetle andıklarını söyledi. Atatürk'ün gelecek nesillerin önemini gördüğünü ve Türkiye'nin geleceğini onlara emanet ettiğini belirten Başkan Albayrak, "Bu nedenle Mühendis unvanımızdan önce vatanına ve milletine faydalı olması gereken bireyler olarak ülkemizin birlik ve bütünlüğünü sağlamak hepimizin asli görevidir. İMO Bursa Şubesi olarak bizde  çalışmalarımızı her zaman bu doğrultuda sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Mezun olduğumuzda ne yazık ki sizler kadar şanslı değildik. 1989 yılında Şube statüsüne yükselebilen İMO Bursa Şubesi sizleri şimdiden iş


hayatına hazırlamak ve meslektaşlarınızla bağlarınızı güçlendirmek için çalışmalarını yürütüyor. Genç mühendis adaylarının üniversite yıllarında Oda ile tanışmalarını sağlıyor" dedi.


"MESLEĞİMİZİN GELECEĞİ SİZİN ELLERİNİZDE"


İMO Bursa Şubesi'nin üç bin 700 üyesi bulunan büyük bir aile olduğunu, her yıl Bursa ve çevre illerden 500'e yakın genç inşaat mühendisini bünyesine kattığını vurgulayan Albayrak genç mühendislere şunları söyledi: "Yönetim Kurulu olarak mesleğimizi en doğru şekilde gelecek nesillere aktarmamız gerektiğinin bilincinde ve sorumluluğundayız. Gençler; unutmayın ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi mesleğimizin ve Türkiye’nin geleceği sizin ellerinizde. Mühendisliğin bilimsel ve etik kurallarına göre hareket etmeli ve tüm zorlukları aşarak başarılı olduğunuz mesleğinizin görevlerini yerine getirmeyi unutmamalısınız. Yönetim Kurulu ve deneyimli meslektaşlarınız olarak her zaman sizin yanınızda olduğumuzu ve mesleğimizin sorunlarına birlikte çözüm bulacağımızı bilmelisiniz." 


TOKSÖZ: "ÖNCE ÖĞRENMELİ VE TAKİP ETMELİYİZ"


İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu Başkanı Yiğithan Toksöz ise, 10 yılı aşkın süredir düzenlenen gecenin geleneksel hale geldiğini ve bu etkinliklerin genç mühendisler ve Oda'nın desteği ile büyüyeceğini kaydetti. Teknik, sosyal ve topluma duyarlı etkinlikler gerçekleştirme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Toksöz, "Komisyonumuz, mesleğimizle ilgili gündemde olan konularda, konferanslar, söyleşiler ve teknik geziler düzenleyerek her zaman kendi geliştirme gayretindedir. Önce öğrenmeliyiz ve takip etmeliyiz ki, yanlışla doğruyu ayırt edebilelim. Bu etkinliklerin bir diğer amacı da şehrimizde çalışan genç inşaat mühendislerinin mesleki gelişimlerinin arttırmak, birbirlerini daha iyi tanıyarak, fikir alışverişinde bulunabilmesi. Çünkü hepimiz, bu sektörde benzer sıkıntıları yaşıyoruz.  Bu sıkıntıların üstesinden gelebilmemiz için, hep birlikte tek bir ses olarak hareket etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.


"BİZE DÜŞEN SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ"


İnşaat mühendislerinin özveri ile çalışması gereken bir sektörün üyeleri olduğunu belirten Toksöz şunları söyledi: "Gerek iş güvenliği konusunda, gerek imalatların dayanımı hususunda, gerekse denetim mekanizması anlamında, neredeyse tüm sorumluluk bizlerin omuzlarındadır. Burada bizlere düşen en büyük görevin, bu sorumluluğun bilincinde hareket etmek olduğuna inanıyoruz. Çünkü kentimiz, ancak bizlerin emekleriyle inşa edilecek olan altyapılarla, daha yaşanılabilir bir hale gelecektir."


Üniversitelerdeki mezun sayısı arttıkça inşaat mühendislerinin istihdam sıkıntısı yaşayabileceğine dikkat çeken Toksöz, İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu olarak bu konuda mobil bir uygulama üzerinde çalıştıklarının altını çizdi. 


Toksöz, gecenin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, "Burada olup, mesleğimiz için hep birlikte bu geceyi paylaşabilmemiz de en büyük paya sahip olduğunu düşündüğümüz Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını huzurlarınızda saygıyla anıyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, gecenin ana sponsoru olan Atış Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Kahraman'a teşekkür plaketini sundu. Gecede, muhteşem dans gösterisinin ardından Geleneksel 19 Mayıs Balosu pastası kesildi. Genç inşaat mühendisleri, canlı müzik performansı, süpriz hediye çekilişi ve kareoke ile de eğlendi.


Gazete Bursa


Geri Dön