02 / 05 / 2024

İMO Kocaeli Şubesi, İmar ve Kentleşme Hukuku semineri verdi!

İMO Kocaeli Şubesi, İmar ve Kentleşme Hukuku semineri verdi!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi tarafından 30 Kasım 2015 tarihinde şube binasının eğitim salonunda şube başkanı Tolga Ok ve yönetim kurulunun katılımıyla “İmar ve Kentleşme Hukuku konulu seminer düzenledi.



İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi İmar ve Kentleşme Hukuku konulu seminer düzenledi. Avukat Selim SelamiÇakıcı tarafından verilen seminerde inşaat hukukunun konusu oluşturan yapıların imardüzen ve kurallarına uygun bir şekilde inşa edilmesini sağlayan ve mülkiyet hakkıbakımından son derece önemli sınırlamalar getiren “imar mevzuatı”na, hem İdari hem de Adli yargıyı meşgul eden konuların başında imar (ve dolayısıyla inşaat) hukuku uyuşmazlıklarına, inşaat hukukunu, özel hukuk ile kamu hukuku dallarının karşılıklı etkileşim içinde birbirlerinden beslendiği gibi konulara yer verildi. 


Yararlı bilgilere yer verilen seminerden katılımcılar oldukça memnun ayrıldı ve bu gibi seminerlerin devam etmesini talep ettiler.


Kocali Bizim Yaka


Haber Bizim Kocaeli gazetesinde şöyle yer aldı...

İnşaat mühendislerine imar hukuku anlatıldı


İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi'nde 'imar ve kentleşme hukuku' konulu seminer gerçekleştirildi.Seminere oda üyeleri katılım sağladı.

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, 'imar ve kentleşme hukuku' konulu seminer düzenledi. Seminer, şube binasının eğitim salonunda İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok ve oda üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. 

Avukat Selim Selami Çakıcı tarafından verilen seminerde; inşaat hukukunun konusunu oluşturan yapıların imar düzen ve kurallarına uygun bir şekilde inşa edilmesini sağlayan ve mülkiyet hakkı bakımından son derece önemli sınırlamalar getiren 'imar mevzuatı'na, hem idari hem de adli yargıyı meşgul eden konuların başında imar hukuku uyuşmazlıklarına, inşaat hukukunu, özel hukuk ile kamu hukuku dallarının karşılıklı etkileşim içinde birbirlerinden beslendiği gibi konulara yer verildi. Yararlı bilgilere yer verilen seminerden katılımcılar oldukça memnun ayrıldı ve bu gibi seminerlerin devam etmesini talep etti. 

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi üyelerine yönelik 'imar ve kentleşme hukuku' konulu seminer gerçekleştirdi. 


Bizim Kocaeli





Geri Dön