28 / 04 / 2024

İMSİAD Bursa'da müteahhitlerle bir araya geldi!

İMSİAD Bursa'da müteahhitlerle bir araya geldi!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), İlçe müteahhitleriyle buluşmaya devam ediyor. İMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri bu kapsamda önceki gün Mudanyalı müteahhitlerle bir araya geldi.



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), İlçe müteahhitleriyle buluşmaya devam ediyor. İMSİAD Yönetim Kurulu  Üyeleri bu kapsamda önceki gün Mudanyalı müteahhitlerle bir araya geldi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Mudanyalı müteahhitlerle bir araya gelen İMSİAD Yönetimi Mudanya için yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulundu.


Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, iptal edilen Güzelyalı imar planının Belediye Meclisi’nden geçtiği ve tekrar uygulanabileceği müjdesini verdi. Mescioğlu: “Sağolsun Büyük-şehir Belediyemiz ve Mudanya Belediyemizin iş birliği sayesinde, daha önceden iptal olan ve Mudanya’dan konut alan vatandaşlarımızı çok büyük sıkıntıya sokan mahkeme kararı iptal edildi ve planlar tekrar kullanılır hale geldi. Mudanyamıza hayırlı uğurlu olsun.


Konuşmasını sürdüren İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, İMSİAD’m son dönem yaptığı projelerle Bursa inşaat ve gayrimenkul sektörüne çok büyük katkılar sunduğunu dile getirdi. İMSİAD’m öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen Bursa Gayrimenkul Fuarı’ndan sonra yabancılara satılan konut satışında artış olduğunu ile getiren Mescioğlu: “Bursa Gayrimenkul Fuarı, sektörümüze çok büyük bir heyecan kattı. Aynı zamanda kazanç da sağladı. Bugüne kadar yapı fuarlarında sadece ziyaretçi olan müteahhitler, İMSİAD ile artık fuar katılımcısı olarak müşterilerine doğrudan ulaşabildiler. Bursalı hemşerilerimiz de birbirinden seçkin müteahhit firmaları kıyaslayarak konut almak gibi daha önceden sahip olmadıkları bir imkana kavuştular. Bursa fuardan önce yabancılara yapılan satışlarda 5. sıradayken fuardan sonra Aydın ve Muğla’yı gerice bırakarak 3.1üğe yerleşti” ifadelerini kullandı.


Ülkemizin örneği fuar firmalarının ileriki dönemce Bursa’da gayrimenkul ve konut fuarı düzenlemek için İMSİAD’ın kapısını çaldıklarını belirten Mescioğlu "Ayrıca birçok fuar firması gelip burada gayrimenkul ve konut fuarı yapmak istediklerini söylüyorlar. Demek ki çok etkili olmuşuz ki, böyle bir taleple dizlere geliyorlar. Ama bizler bununla da kalmayacağız, üyelerimizi uluslararası gayrimenkul fuarlarına da götüreceğiz, onların dünya ile entegre olmalarına katkı sağlayacağız. İMSİAD olarak Bursa’nın ve müteahhitlerimizin dünyaya açılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


Hem İMSİAD Üyesi olan hem de Bursa Büyükşehir ISM Belediye Başkan Vekili olan Atilla Ödünç, idari mahkemenin iptal ettiği kararla ilgili müjdenin detaylarını paylaştı. Ödünç şunları söyledi: “1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları idari mahkeme tarafından iptal edilmişti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi ortak çalışma yaparak komisyonlar kurdu ve bu planları tekrar inceledi. Tekrar düzenleme yapılarak karar meclise sunuldu. Geçtiğimiz günlerde yapılan Bursa Büyükşehir meclis toplantısında da 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları tekrar kabul edilmiştir. En geç 1 ay içerisinde tekrar uygulamaya girecektir. Bu karar, hem Bursa’nm hem de Mudanya’nın önünü açan bir karar olacaktır.


Bursa Konutyapı Gazetesi


Geri Dön