28 / 04 / 2024

İncek Loft'un metrekare fiyatı Haziranda 4 bin 100 liraya çıkacak!

İncek Loft'un metrekare fiyatı Haziranda 4 bin 100 liraya çıkacak!

Akfen Grubu, Ankara İncek Loft projesini % 32 kâr garantili olarak metrekaresi 3 bin liradan satışa sunmuştu. Hazirandaki genel seçim sonrasında yapılacak %15'lik zamla projede metrekare fiyatı 4 bin 100 liraya çıkacak.




Selim Akın Akfen Grubu, İstanbul'un ardından Loft markasını taşıdığı  Ankara  İncek'teki 1200 konutluk İncek Loft projesinde 705 konutun satışını gerçekleştirdi. Ancak satıştan daha çok projede verilen 'prim garantisi' modeli dikkat çekti.Grup, 24 Nisan 2014'te projenin lansmanda reklam yüzü olarak belirlediği ekonomist Deniz Gökçe ve manken özge Ulusoy ile 'teslim tarihine kadar geçecek 2 yılda yüzde 32 kâr elde etme garantisi' vermiş, bu model sektörde çok konuşulmuştu. Akfen'in patronu Hamdi Akın da bu modeli, "Halka arz gibi satış politikası hazırladık. Satışa çıkarken hangi tarihte ne kadar zam yapacağımızı açıkladık" sözleriyle anlatmıştı. 


ANKARA'DA MİLYAR LİRALIK PROJELER 

Geçen hafta Mesa-Tepe ile Sinpaş'ın milyar liralık dev projelerinin lansmanlarının yapıldığı Ankara'daki konutlar "Arzda fazlalık var mı? sorusunu akıllara getirse de, yatırımcılar satış iştahından memnun. 

Yüzde 32'lik prim hedefine ulaştırmayı hedefliyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Selim Akın, "Projede toplam 1200 konut vardı. 705 tanesinin satışını gerçekleştirdik. Bu yıl başından itibaren beklentimiz dahilinde olarak satışlarda biraz yavaşlama var. Ancak haziran ayında yapılacak genel seçimler sonrasında bunun hızlanmasını bekliyoruz" diye konuştu. Şimdiye kadar fiyatlara yüzde 15'lik zam yaptıklarını belirten Akın, "İlk alanlar kârlı oldu. Lansmanda verdiğimiz prim garantisi sözümüzü tutacağız. Haziran ortasında fiyatlara yüzde 15 daha zam yapacağız ve 450 bin liradan başlayan 3 + 1 daireler haziran ayında 525 bin liralık fiyata çıkacak. Dolayısıyla ilk alanlar yüzde 30, nisan ile haziran arasında alanlar ise yüzde 15'lik kazanca ulaşacak. Zaten 2016 yılının mayıs ayında ilk teslimlerimizi yapacağız dedi. 


ANKARALI YATIRIMCILAR AĞIRLIKTA 

Hedefleri doğrultusunda daire satışlarını ağırlıklı olarak Ankaralı yatırımcılara gerçekleştirdiklerini belirten Selim Akın, "Bölgedeki diğer projelerden sosyal imkânlarımızla öne çıkmayı gözlüyoruz" diye konuştu. Akın'ın verdiği bilgilere göre 108 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek İncek Loft projesinin yüzde 75'i peyzaj ve donatı alanlarından oluşacak. Projede Ankara'da bir ilk olarak profesyonel gözlemevi yer alacak. Bununla birlikte Akfen İnşaat tarafından diğer projelere göre farklılık adına çocukların ata binmeyi öğrenecekleri Pony Club'a da yer verilecek. 


Habertürk


Geri Dön