02 / 05 / 2024

İncesu'da yeşil alanlar artıyor!

İncesu'da yeşil alanlar artıyor!

İncesu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından İncesu Bahçesaray Mahallesinde 27 bloktan oluşan 1. Etap TOKİ konutlarında bulunan yeşil alanlar için ikinci bir sondaj çalışması ile yeni bir kuyu daha açıldı.





İncesu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından İncesu Bahçesaray Mahallesinde 27 bloktan oluşan 1. Etap  TOKİ  konutlarında bulunan yeşil alanlar için açılan sondaj kuyularının, mevcut yeşil alanlar için yetersiz kalması üzerine, ikinci bir sondaj çalışması ile yeni bir kuyu daha açıldı. 


İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "İncesu Belediyesi olarak çevre düzenlemesine, yeşillenmeye ve ağaçlara önem veriyoruz. 


Bu kapsamda yeni açılan yolların ağaçlandırılması, park bahçelerdeki çevre düzenlemeleri ve yeşil alanların oluşturulması hususundaki gayretlerimiz hızla devam ediyor. 


Daha önceleri nüfus başına düşen yeşil alan 4 metrekare iken, şu anda İncesu Belediyesi sorumluluk alanı içerisindeki nüfusa göre kişi başına düşen rakam 45 metrekareye ulaşmıştır. Bu rakam Avrupa standartları üzerinde bir yeşil alan oluşturduğumuzun belirtisidir" dedi. 


Yine bu kapsamda Belediye tarafından yaptırılan ve hak sahiplerine dağıtılan 1. Etap TOKİ konutlarında, TOKİ idaresi ile yapılan protokol gereği, yaklaşık 7 dönümlük bir alanı çimlendirerek ağaçlandırdıklarını ve yeşil alan olarak düzenleyerek otomatik sulama sistemi kurduklarını belirten Karayol, "Yine 1. Etap TOKİ bölgesindeki halkımızın yoğun isteği üzerine bu bölgeye ikinci kez bir pompa sistemi tesis ederek şu anda 27 bloktan oluşan 432 konutun çevresine toprak çekimi ve mevsimde hava şartlarının iyi gitmesi nedeniyle yeşillendirme çalışmaları devam ediyor. İnşallah kısa sürede bu çalışmalarımızı da bitirip TOKİ sakini hemşehrilerimize yeşil bir alan tesis etmiş olacağız. Hemşehrilerimizin yapacağımız bu çalışmaları güle güle kullanmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. 


Deniz Postası


Geri Dön