02 / 05 / 2024

İndirim geliyor! İşte et fiyatlarını düşürecek 'besi çiftliği' hamlesi! Detayları açıklandı

İndirim geliyor! İşte et fiyatlarını düşürecek 'besi çiftliği' hamlesi! Detayları açıklandı

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Türkiye'nin birkaç bölgesinde özellikle büyükşehirlere yakın yerlerde besi çiftliği kurmayı planladıklarını söyledi.



Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Türkiye'de et ve süt üretimini artırmak ve artan et fiyatlarını düşürmek amacıyla bir hamle başlatmaya hazırlanıyor. ESK kendi besi çiftliklerini kurmak için çalışmalara başladı. Bu adımın amacı, üreticilere destek olmak ve tüketicilere kaliteli ve uygun fiyatlı et ve süt ürünleri sunmak. İşte detaylar...

İndirim geliyor! İşte et fiyatlarını düşürecek besi çiftliği hamlesi! Detayları açıklandı

ESK (Et ve Süt Kurumu) Genel Müdürü Mustafa Kayhan, son dönemde artan kırmızı et fiyatlarına müdahale etmek amacıyla yürüttükleri çalışmaları hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. Kırmızı et pazarına ESK aracılığıyla ürün ikame ettiklerinin altını çizen Kayhan, bu sayede sanayici ve perakendeciye ürün sağladıklarını vurguladı.

Kayhan, orta vadede tedbirler alınması gerektiğinin önemine vurgu yaparak üretici ve sanayicinin entegrasyonunu sağlamak gerektiğini ve bunun için de sözleşmeli besiciliğin yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu söyledi.

Orta vadeli hedeflerden birisinin de canlı stok yönetimi olduğuna değinen Kayhan, Türkiye'nin her bölgesinde ESK kombinalarına yakın yerlerde büyükbaş hayvanların bulunacağı besi çiftlikleri kuracaklarının müjdesini verdi. Kurulacak bu çiftliklerde hayvan üretimine başlanmasının ardından kırmızı et fiyatlarının da düşeceği öngörülüyor.


Geri Dön