17 / 05 / 2024

İndirim geliyor! İşte et fiyatlarını düşürecek 'besi çiftliği' hamlesi! Detayları açıklandı

İndirim geliyor! İşte et fiyatlarını düşürecek 'besi çiftliği' hamlesi! Detayları açıklandı

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Türkiye'nin birkaç bölgesinde özellikle büyükşehirlere yakın yerlerde besi çiftliği kurmayı planladıklarını söyledi.



ESK, Türkiye'nin en büyük et ve süt üreticisi ve tüketicisi olan kurumlardan birisi. Ancak, son yıllarda ülkede et ve süt üretimi azaldı ve ithalata bağımlılık arttı. Bu durum hem üreticileri hem de tüketicileri olumsuz etkiledi.

ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan'ın bu hamlesi, Türkiye'nin et ve süt üretimindeki bağımsızlığını artırmaya yönelik bir adım olarak görülebilir. Kendi besi çiftliklerini kurarak, ESK hem üreticilere destek olacak hem de tüketicilere daha kaliteli ve uygun fiyatlı et ve süt ürünleri sunabilecek.

Ancak, bu hamlenin başarılı olması için çiftliklerin yönetimi ve işletmesi gibi konularda profesyonel bir yaklaşım gerekiyor. Ayrıca, çiftliklerin çevre dostu ve sürdürülebilir olması da önemli.

ESK'nin bu hamlesi, Türkiye'nin et ve süt üretimindeki bağımsızlığını artırması ve üreticilere destek olması açısından olumlu bir adım olarak görülüyor.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılıyor! İlk yakıt getirildi

Bakan açıkladı: Çiftçilere 4,5 milyar lira sulama desteği!

Doğal gaz fiyatı arttı! Elektrik ve gaz fiyatları rekor kırdı

İşte yeni emeklilik düzenlemesinde son gelişmeler... 2000 sonrası, staj ve 5000 prim gün


Geri Dön