Et fiyatlarını düşürmek için dikkat çeken öneri! Bu öneri çok tartışılacak!
Türk Veteriner Hekimleri Birliği, son dönemde peş peşe artan kırmızı et fiyatlarını düşürmek amacıyla hindi üretilmesini önerdi ve ihraç etmek için de “Koyun üretimine ağırlık verilmeli” önerisinde bulundu.
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Yüksek Haysiyet Divan Başkanı Engin Sakarya, son dönemde artan et fiyatlarını düşürmek ve sığır eti üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla hindi üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini önerdi.
Hürriyet'tin haberine göre; Türk Veteriner Hekimleri Birliği Yüksek Haysiyet Divan Başkanı Engin Sakarya, son dönemde artan et fiyatlarını düşürmek ve sığır eti üzerinde yaşanan baskıyı azaltmak amacıyla hindi üretimine ağırlık verilmesi önerisinde bulundu.
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Murat Arslan ise, “Coğrafi dağılıma bakıldığı zaman hastalığın fazlasıyla yaygın bir seyir izlediği ve bunda da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen iki büyük depremin etkili olduğu düşünülüyor. Deprem sonucu etkilenen çok sayıda ilden zorunlu hayvan çıkışının artması, hayvan hareketlerinin kontrolünün sekteye uğraması, hastalığın yayılımının artmasında önemli rol oynadı. Hastalığın önüne geçmek amacıyla bugüne kadar 10 milyondan fazla SAT-2 antijeni içeren aşı üretildi ve uygulandı” dedi.
İşte detaylar...