Et fiyatlarını düşürmek için dikkat çeken öneri! Bu öneri çok tartışılacak!
Türk Veteriner Hekimleri Birliği, son dönemde peş peşe artan kırmızı et fiyatlarını düşürmek amacıyla hindi üretilmesini önerdi ve ihraç etmek için de “Koyun üretimine ağırlık verilmeli” önerisinde bulundu.
BASKI AZALTILABİLİR
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Yüksek Haysiyet Divan Başkanı Engin Sakarya, “Kırmızı et üretiminde yüzde 90 oranında sığır eti, yüzde 10 seviyesinde de koyun eti oluyor. 5 senelik kalkınma daima ‘koyun ve kuzu besisini artırarak 200 bin ton, yani en azından sığır etinin yüzde 20 oranı kadar bir üretim yapılırsa iyi sonuç alınır’ şeklinde ifade ediliyor.
Kuzuda iç piyasada çok talep olmasa da ihracat yapabiliriz ama küçükbaş hayvanı da ihmal etmemek gerekir ve bu ülkede bir rahatlama sağlar” ifadelerini kullandı.
Sığır etine alternatif protein kaynaklarının üretiminin artırılması gerektiğinin altını çizen Sakarya, şu şekilde konuştu: “Örneğin Hindi eti üretimine ağır verilebilir. Avrupa’da hindi eti, mevcut üretimin yüzde 20 kadarını ve İsrail’de ise yüzde 50 kadarını oluşturuyor. Bu da sığır üretimi üzerindeki baskıyı düşürüyor. Ülkemizde de yeni politikalar üretilmeli ve çayır, mera alanlarının çok rasyonel kullanılması gerekiyor. Yem hammadesindeki dışa bağımlılığın da düşürülmesi lazım. Bu sayede et fiyatları düşer.”
A101 beklenen dev indirimlerle geliyor! Granit tava 200 TL, derin tencere 300 TL, valiz 350 TL...
Seçim sonrası dolar kuru ne olacak? İşte korkudan tir tir titretecek kıyamet senaryosu!