14 / 05 / 2024

Et fiyatlarını düşürmek için dikkat çeken öneri! Bu öneri çok tartışılacak!

Et fiyatlarını düşürmek için dikkat çeken öneri! Bu öneri çok tartışılacak!

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, son dönemde peş peşe artan kırmızı et fiyatlarını düşürmek amacıyla hindi üretilmesini önerdi ve ihraç etmek için de “Koyun üretimine ağırlık verilmeli” önerisinde bulundu.



BASKI AZALTILABİLİR 

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Yüksek Haysiyet Divan Başkanı Engin Sakarya, “Kırmızı et üretiminde yüzde 90 oranında sığır eti, yüzde 10 seviyesinde de koyun eti oluyor. 5 senelik kalkınma daima ‘koyun ve kuzu besisini artırarak 200 bin ton, yani en azından sığır etinin yüzde 20 oranı kadar bir üretim yapılırsa iyi sonuç alınır’ şeklinde ifade ediliyor.

Kuzuda iç piyasada çok talep olmasa da ihracat yapabiliriz ama küçükbaş hayvanı da ihmal etmemek gerekir ve bu ülkede bir rahatlama sağlar” ifadelerini kullandı.

Et fiyatlarını düşürmek için dikkat çeken öneri! Bu öneri çok tartışılacak!

Sığır etine alternatif protein kaynaklarının üretiminin artırılması gerektiğinin altını çizen Sakarya, şu şekilde konuştu: “Örneğin Hindi eti üretimine ağır verilebilir. Avrupa’da hindi eti, mevcut üretimin yüzde 20 kadarını ve İsrail’de ise yüzde 50 kadarını oluşturuyor. Bu da sığır üretimi üzerindeki baskıyı düşürüyor. Ülkemizde de yeni politikalar üretilmeli ve çayır, mera alanlarının çok rasyonel kullanılması gerekiyor. Yem hammadesindeki dışa bağımlılığın da düşürülmesi lazım. Bu sayede et fiyatları düşer.”

A101 beklenen dev indirimlerle geliyor! Granit tava 200 TL, derin tencere 300 TL, valiz 350 TL...

BİM’de çamaşır makinesi temizleyici 24,75 TL’ye, yüz temizleme jeli 49 TL’ye, bulaşık fırçası 14,75 TL’ye düştü!

Seçim sonrası dolar kuru ne olacak? İşte korkudan tir tir titretecek kıyamet senaryosu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön