28 / 04 / 2024

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Binası yıkılıyor!

İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Binası yıkılıyor!

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Binası yıkılıyor. İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren konu ile ilgili açıklama yaptı.



İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, geçtiğimiz gün gazetemize açıklamalarda bulundu. 


HEDEF 4BİN DENETİM 

İlk olarak denetimlerle ilgili bilgi veren İbrahim Ekren, "İlçe Müdürlüğü olarak 2017 yılı gıda denetim faaliyetleri açısından, Tarım İl Müdürlüğü tarafından 4 bin denetim hedefi konuldu İnşallah bu sayıyı yakalarız. Ocak ve Şubat aylarında 200 civarında bir denetimimiz var. Bunun düşük olmasının nedeni; şu iki aylık dönemde 2016 yılının değerlendirilmesi çalışmaları ve bazı cezalar uygulanmıştı onlarla ilgili çalışmalar olduğu için bu sayı düşük Ama inşallah Mart ayı itibari ile denetimlerimiz daha da sıklaşacak ve 4 bin hedefine ulaşmaya çalışacağız. Şu ana kadar 200 denetim gerçekleştirilirken herhangi bir cezai işlem uygulanmadı Bizim ceza işlemlerimiz şu şekilde oluyor; denetime gidildikten sonra eğer bir eksiklik varsa buna bir süre tanınıyor. O süre zarfında herhangi bir eksikliğini tamamlamazsa, bundan sonraki süreçte cezai işlem uygulanıyor ve bu cezalarda işletmelere 1 yıl içerisinde, bazı durumlarda 3 yıl içerisinde o ceza uygulanabiliniyor. Yani rapor tutulduktan sonra ertesi gün ceza kesilecek gibi bir durum söz konusu değil. Biz bunları daha çok sene sonunda o yıl içerisinde kaç tane işletme varsa ceza uygulanacak o şekilde uyguluyoruz. Bazılarına 1 ay içerisinde, bazılarına 1 yıl içerisinde, bazılarına 3 yıl içerisinde bu cezai işlem uygulanabiliyor'' dedi. 


SEMİNERLER OLUMLU GEÇİYOR 

Kırsal mahallelerde yapılan seminerlerin olumlu olduğunu belirten Ekren, "Eğitim seminerlerimizin 15.'sini muhtemelen Cuma günü Dipsizgöl'de tamamlayacağız. Belediyemiz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız, Muhtarlar Derneği Başkanlığımız ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz olarak bu kursları hep beraber, tarım sektörünün paydaşları olarak beraber yapıyoruz. Bizim teknik personelimiz bu konu ile ilgili gittiğimiz köyde, budama üzerine seminer veriyoruz. Akşamları köyün tarım yapısına göre de gübreleme, ürün desteğine göre zirai mücadele ve hastalıklarla ilgili bilgiler veriyoruz. Onun haricinde vatandaşımızın derdini sıkıntısını dinliyoruz. Güzel bir organizasyon. Ben de yeni başladım malumunuz. Hem köylerimizi tanıyıp bilmek açısından hem de benim açımdan güzel oldu. Bu işteki katkılarından dolayı Belediyemiz, Halk Eğitim Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız ve Muhtarlar Derneği Başkanlığımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 


BİNA YIKILACAK 

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Binası'nın gayri resmi yollarla edinilen bilgiler doğrultusunda yıkılacağını belirten Ekren, "2 Yıl önce kamu kurum binalarının depreme dayanıklı olup olmadığı ile ilgili testleri yapıldı. O zamanki müdür arkadaşımız sağolsun bununla ilgili güzel detaylı bir çalışma yapıp dosyalamışlar ve Ankara'ya gönderilmiş. Şu son bir aylık süreçte resmi olarak, yazı olarak bize gelmedi ama gayri resmi olarak duyduğumuz bizim binamızın yıkım kararının çıktığı yönünde. İnşallah en kısa zamanda yazımız da gelir. Yazımız geldikten sonra da yeni binamızın yapım çalışmalarına başlarız" dedi. 


MEVCUT BİNANIN YERİNE YAPILMASI ÖĞÜRÜLÜYOR 

Binanın yıkılması durumunda yeni binanın mevcut bina alanında yapılmasının öngörüldüğünü belirten Ekren, "Yeni binamız aynı kampüs içerisinde öngörülüyor. Bu mevcut binanın yıkılıp, yerine yenisi yapılması öngörülüyor. Yani kapasite olarak, ortam olarak daha iyi şartlarda sahip bir hizmet binası yapılabilir" şeklinde konuştu. 


İNEGÖL KÖFTESİ'NE COĞRAFİ İŞARETLEME 

Son olarak İnegöl Köftesi ile ilgili coğrafi işaretlemenin alındığını ve bununla ilgili bugün bir panel gerçekleştirileceğini belirten Ekren, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: "Biliyorsunuz bizim bir değerimiz var; İnegöl köftesi. Ticaret ve Sanayi Odamızın yoğun çalışmaları sonucu İnegöl Köftesi için coğrafi işaretleme alındı. Biz bununla ilgili Perşembe günü (Bugün) saat 10'da bir panel düzenleyeceğiz. Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden ve Türk Patent Enstitüsünden 3 tane coğrafi işaretleme ile ilgili bilgi ve tecrübeye sahip arkadaşımız gelecek. Bununla ilgili İTSO'nun konferans salonunda panel düzenleyeceğiz. Biz buraya bütün muhtarlarımızı, tarımsal kooperatif başkanlarını ve STK'larımızı davet ettik. Amaç burada coğrafi işaretleme ile ilgili bilgilendirme yapmak" 



Okur Gazetesi


Geri Dön