05 / 05 / 2024

İnegöl Huzurevi'ni hayırseverler yapacak!

İnegöl Huzurevi'ni hayırseverler yapacak!

İnegöl Belediyesi eski hastanenin karşısında hizmet veren Huzurevini yeni bir yere taşımanın planını yapıyor. Huzurevi sakinlerinin modern ve konforlu bir binada kalmalarını amaçlayan Belediye, bununla alakalı çalışmalarına başladı.



Huzurevi sakinlerinin modern ve konforlu bir binada kalmalarını amaçlayan Belediye, bununla alakalı çalışmalarına başladı. 


HASTANE ÇEVRESİ MÜMKÜN DEĞİL 


Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yapmış olduğu ziyarette; Huzurevi sakinlerinden Ahmet Acar, yeni yapılacak olan Huzurevinin hastane çevresine yapılmasını talep etti. 

Başkan Aktaş ise Hayırseverin huzurevini Yeniceköy Mahallesine yapmak istediğini aktardığını belirterek; 


KONFORLU BİNADA KALACAKLAR 


"Bizim de açıkçası farklı beldeleri canlandırabilmek için farklı düşüncelerimiz var. 

Huzurevinde kalan yaşlılanmız hastaneye direk ulaşım istiyor. Eskiden çok rahattılar. 


Araca ihtiyaç duymadan bir kaç adımla hastaneye geçiyorlardı. Bizim şuanda yeni hastanenin çevresinde böyle bir konuşlandırmamız mümkün değil." "Yaşlılarımızı hastaneye anında ulaştırmak için bizim özellikle modifiyeli araç konuşlandırmamız gerekiyor. 

Burada güzel bir ortam var, hemen yanında cami var. Biz yeni yapılacak binayla yaşlılarımızın konforlu binada kalmalarını istiyoruz Yaşlılarımızın rahatını temin etmeye çalışacağız" diye konuştu.


KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAK 


Başkan Aktaş ayncaişlevini yitiren 30 yıllık Huzurevinin eski hastaneyle birlikte kentsel dönüşüme tabi tutulacağını, aşevi olarak kullanılan binada ise belediye biriminin konuşlandırılacağını söyledi. 


Genç Gazete


Geri Dön