27 / 12 / 2024

İnegöl Mobilya Center 10 ayda tamamlanacak!

İnegöl Mobilya Center 10 ayda tamamlanacak!

Son projeleri Mobilya Center ile ticaretin yanı sıra yaşam alanı konseptini de getireceklerini dile getiren Kırcalı Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Kırcalı, proje hakkında bilgi verdi..



Son projeleri Mobilya Center ile ticaretin yanı sıra yaşam alanı konseptini de getireceklerini dile getiren Kırcalı Yapı Malzemeleri Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Kırcalı, söz konusu merkez ile müşterilerin inegöl'de mobilyanın dışında kafelerle de sosyalleşme imkanı bulacaklarını ifade etti. Cadde konseptindeki alışveriş merkezinde, mağazaların yoldan geçen müşterilerine vitrin ve tabelalarını gösterebildiğine dikkat çeken Kırcalı, "Bu alışveriş merkezi Ankara-Bursa karayolu üzerinde İnegöl'e 1 kilometre mesafede, tamamen yola cepheli bir proje. Yoldan günde ortalama 60 bin araç geçtiği düşünüldüğünde projenin önemi katlanarak artıyor" dedi. 


Butik cadde mağazası niteliğindeki son projeleri Mobilya Center ile İnegöl'de farkındalık oluşturmayı hedefleyen Kırcalı Yapı, bu merkezin inşasını 10 ayda tamamlamayı hedefliyor. 2006'da konut ve iş yeri imalatına da başladıklarını söyleyen Alaattin Kırcalı, bugüne kadar 400'e yakın konut imalatının yanında bir okul projesi hayata geçirdiklerini ve Marmarabirlik'in Bursa'daki bazı zeytin ambalajlama depolarım inşa ettiklerini belirtti. 2010'da İnegöl Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihale sonucu yap-işlet-devret modeli ile projelendirilen İnegöl AVM'yi 11 ayda tamamlayarak 2011'de hizmete açtıklarını vurgulayan Kırcalı, İnegöl AVM'de ulusal ve uluslararası marka karması ile İnegöl'ün yanı sıra çevre bölgelere ve yol müşterilerine hizmet verdiklerini aktardı. "Butik cadde mağazası niteliğindeki son projemiz Mobilya Center ile İnegöl'de farkındalık oluşturmak istiyoruz" diyen Kırcalı, projenin inşaat alanının 42 bin metrekareden oluştuğu bilgisini verdi. 


Projede, üçer katlı olmak üzere 2 bin 689 metrekare kapalı alana sahip 14 mağazanın yer aldığına dikkat çeken Kırcalı, "Bu mağazalar, içinde her türlü departmanının yanı sıra lojistik olanakları ve deposu ile kurgulandı. Önde kamyon hareketi olmadan ürünlerin arkadan indirilerek, bindirilebileceği lojistik alan oluşturduk. Ayrıca otopark ve sosyal imkanlar da ziyaretçiler için önemli unsurlar. Projeyi 12 bin metrekarelik alanda kafeterya, otopark, yürüyüş alanları, peyzaj ve güvenlik ile zenginleştirdik" dedi. 

Ulusal markaların taleplerini de göz önünde bulundurarak projelendirdikleri Mobilya Center'ın sektöre farklılık katacağını belirten Kırcalı, kurumsal firmalardan projeye kayda değer bir talebin olacağı öngörüsünde bulundu. Bu firmaları doğru bir şekilde tespit edeceklerini belirten Kırcalı, "Bazı ulusal markalar İnegöl'ü lojistik, yüksek portföy ve ihracat açısından değerlendirmek istiyor. Bu proje ile aynı zamanda İnegöl'ü farklı bir açıdan güçlendireceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 


Şirket hakkında da bilgiler veren Alaattin Kırcalı, 1964 yılında Kırcalı Yapı'mn Salih İbrahim Kırcalı tarafından kurulduğunu belirtti. Kırcalı, 1989 yılı itibarıyla anonim şirket haline gelerek, Kırcalı Yapı Malzemeleri şeklinde sektörde süreklilik kazandıklarını söyledi. Temelden çatıya tüm inşaat malzemeleri satışı yaptıklarını anlatan Kırcalı, 1997'de temel alanları olan beton prefabrik altyapı üretim tesisi kurarak, beton parke, beton, betonarme boru ve ek parçaları üretimine başladıklarım belirtti. Kırcalı "Beton prefabrik altyapıda rekabet gücümüzle, kalitemizle, fiyat politikamızla ve doğru hizmet anlayışımızla 500 kilometreye kadar pazar bulabiliyoruz. Yılda yaklaşık 25 bin ton çimento hammaddesi kullanıyoruz" diye konuştu. 


"250 kişi istihdam ediyoruz" 

Diğer yandan Kırcalı Yapı'mn İnegöl AVM ve Kent-Taş firmalarım bünyesinde bulundurduğunu söyleyen Kırcalı, şunları kaydetti: "Aynı zamanda YKM'nin de İnegöl bayisiyiz. 250 kişiyi istihdam ediyoruz. 2014'te üretim alanında bir önceki yıla göre yüzde 10 büyüme sağladık. Bu yılki büyüme öngörümüz ise yaklaşık yüzde 15. Beton prefabrik altyapı alanında Bursa'da yatırımlarımız olabilir. 2016'da da Bursa'nm dışında Yalova ve Balıkesir gibi illerde yeni projeler hedefliyoruz." "Hollanda'ya600ton biber salçası göndereceğiz" Domates, tatlı ve acı biber salçasının yanı sıra ürünlerine acı biber ve domates sosu ile turşuyu da ekleyen Kulaca, üç yıldır Hollanda'ya biber salçası ihraç ediyor. Hollanda'ya 2013 yılında 70 ton olan biber salçası ihracatını 2014 yılında 410 tona çıkardıklarım belirten Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, 2015'te ise bu rakamı 600 tona çıkaracaklarım söyledi. 2015 yılı için Hollanda merkezli Inprova firması ile anlaştıklarım açıklayan Uğur, "Başka firmalardan da teklif bekliyoruz. Ayrıca Hollanda'ya ihracatını yaptığımız biber salçasını daha da geliştirmek için çalışmalar yürütüyoruz" dedi. Kooperatifin bu yıl ilk defa doğrudan ihracat yapacağının altını çizen Ahmet Uğur, "Hollanda'ya gönderdiğimiz biber salçası global pazara gönderiliyor. 


Havayolu müşterilerine uçaklarda küçük paketler halinde sunulabiliyor. Doğal ortamda yetiştiği için diğer ülkelerin ürünlerine oranla salçamıza talebin artacağını öngörüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Uğur, Avrupa'ya yaptıkları biber salçası için sezonluk 60 ila 80 kadın işçi istihdam ettikleri bilgisini verdi. 

Acı sos ürünlerini Kulaca Acıso markası ile yurt geneline sunduklarını söyleyen Uğur, bu ürünün daha çok ızgara ürünlerinde kullanıldığını ifade etti. 


Kutu salça üretecek Kooperatifin 1974 yılında kurulduğunu kaydeden Ahmet Uğur, 1976'dan bu yana salça üretimi yaptıklarını söyledi. Başlarda yıllık 300 ton kapasite ile çalışan kooperatifin 1997'den bu yana yıllık bin 500 ton kapasiteye sahip olduğunu belirten Uğur, üye sayılarının ise 231'e ulaştığını açıkladı. 4 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterdiklerini anlatan Uğur, "Hollanda'ya yapacağımız biber salçası ihracatı haricinde bu yıl iç pazar için 500 ila 600 tonluk domates salçası üretimi hedefliyoruz. 2014 yılında 400 ton olan domates salçası üretiminde yıl sonu itibarıyla 100 ila 200 tonluk artış planlıyoruz" diye konuştu. Bu yıl kutu salça üretimi de yapmayı istediklerini aktaran Uğur, firmanın kapasite kullanım oranının yüzde 70'lerden yüzde 100'e çıkmasını beklediklerini dile getirdi. 


Tarımsal faaliyetleri ağırlıklı olan Türkiye'de potansiyelin yeterince kullanılamadığının altını çizen Ahmet Uğur, Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren Hal Yasası'nın tam olarak uygulanamadığını ileri sürdü. Hal Yasası'nın uygulanamamasını, önemli bir eksiklik şeklinde değerlendiren Uğur, şunları kaydetti: "Yasa ile hangi üreticinin ne ektiği hal müdürlüklerinde kayıt altına alınacak ve ürünlerin içinde katkı maddesinin olup olmadığı da kişi bazında belirlenecekti. Şu an bunlar tespit edilemiyor. Tüm bunlara bağlı ürün planlaması da yapılamıyor ve fiyat istikrarı sağlanamıyor. Üretici, alternatif ürün arayamıyor ve pazarlamada sıkıntı çekiyor. Diğer yandan çiftçi ile köylünün ayrılması ve tarım teknolojileri gibi konularda sektörde bilgi akışının sağlanması da gerekiyor." 


Dünya ek


Geri Dön