Altın & Gümüş

İngiliz bankasından altın ile ilgili yeni tahmin! O tarihte taş üstünde taş kalmayacak! Fırtına geliyor...

Altın fiyatlarındaki dalgalanma haftanın dördüncü işlem gününde de devam ederken İngiliz Bankası'ndan altın ile ilgili yeni tahmin geldi. İşte ayrıntılar... Altın fiyatları son dakika güncel haberleri milyonlarca yatırımcı tarafından takip ediliyor

Altın fiyatlarındaki ani iniş çıkışlar haftanın dördüncü işelm gününde de devam ediyor. Altın fiyatları son dakika güncel haberleri milyonlarca yatırımcı tarafından takip ediliyor.

Piyasalar, Merkez Bankalarının enflayon ile mücadeleye yönelik mesajları ve artan resesyon endişleri ile yön aramaya devam ediyor. 

Piyasalar yön arayışına devam ederken İngiliz dev bankadan altın ile ilgili yeni tahmin geldi.

İtalyan bankası üçüncü çeyreği işaret ederek altın fiyatlarının yönünü açıkladı. Peki altın ne olacak? Altın ne olur yorum? Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? İşte tüm merak edilen detaylar haberimizde...

ABD MERKEZ BANKASI AÇIKLAMA YAPTI

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell ülke ekonomisndeki sıkılaştırıcı politikaların devam ettiğini, bu politikanın sıkıntı yatabileceğini ama ona rağmen başa çıkabileceklerini belirtti.

Öte yandan ABD enflayon ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,6 daraldı. Kişisel harcamalar ise yüzde 1,8 arttı. Para piyasalarındaki fiyatlandırmada temmuz topantısında 75 baz puan artışı kesin olarak görülürken eylül toplantısında 50 baz puan artışı bekleniyor.

ONS ALTIN VE GRAM ALTINDA BASKI VAR...

Faiz oranları artarken ons altın fiyatları üzerindeki baskı da artıyor. Ons altın bugün 1816 dolardan işlem görürken direnç seviyesi olarak 1830-1845-1860 seviyeleri diren., 1810-1798-1785 seviyeleri ise destek noktası olarak görülüyor. Gram altın ise şu sıralar 984 lira seviyesinde satışa sunuluyor. 


ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Altın fiyatları son günlerde düşmeye başladı. Altındaki bu düşüşün nedeni olarak, doların yükselen gücü gösteriliyor. 

Bazı Stratejistler altın fiyatlarındaki düşüş ile ilgili şu ifadeleri kullandı:
“Daha zayıf ABD ekonomik verileri, sağlam doların arkasında görünüyor. Bu arada tüketici güveni haziran ayında beklenmedik bir şekilde keskin bir düşüş kaydetti. Bunun nedeni, bazı piyasa katılımcılarının, faiz artırımı beklentilerinin hafifçe düşmesi. Çünkü giderek daha da karamsarlaşan ekonomik görünüm karşısında Fed’in faiz oranlarını her şeye rağmen bu kadar hızlı artırmayacağını varsayıyorlar. Bu, resesyon riskini bir nebze azaltacaktır.”


ALTIN FİYATLARI SIKIŞTI...

Standard Chartered değerli metaller analisti Suki Cooper altın fiyatları için yaptığı yorumda, “Altın, daha keskin faiz artırımı beklentileri ile para politikasının ekonomik aktiviteyi yumuşatıp enflasyonu düşürmede başarısız olması durumunda uzun süreli yüksek enflasyon endişeleri arasında sıkıştı” dedi.

İNGİLİZ BANKASINDAN YENİ TAHMİN

Standard Chartered altın için üçüncü çeyreği işaretr ederek fiyat tahminini 1850 dolar olarak açıkladı.

Standard Chartered altın fiyatlarındaki baskıyı şu şekilde açıkladı

: “Agresif oran artışları tipik olarak altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor. Bunun mevcut Fed döngüsü sırasında böyle olmasını bekliyoruz” diyen Cooper, “Ancak, altın pozisyonlarındaki son değişiklikler tarihsel eğilimden saptı. Bu kez, jeopolitik risk priminin yüksek oranlarla ilgili endişeleri dengelemesiyle, mart ayındaki ilk fed zammı öncesinde pozisyonlama arttı. Daha sonra, ilk zamdan bu yana geçen üç ayda faiz (toparlanmak yerine) düştü. Bu geri ölçeklemeye rağmen, net fon uzunluğu önceki döngülere kıyasla hala yüksek, bu da enflasyon azaldıkça altın fiyatlarında aşağı yönlü riskin daha da arttığını gösteriyor.” dedi. 

Elinde çeyrek altın ve gram altını olanlar dikkat! Altında son dakika gelişmesi! Altın bugün bu kadar olacak!

Altın fiyatlarında ters dalga etkisi yapan karar! Düşmez denilen gram ve çeyrek altın bakın kaç lira oldu?

Altın yükseliyor! Bu rakamlar şimdiden konuşulmaya başlandı! Son dakika altın fiyatları 29 Haziran 2022