02 / 05 / 2024

İngiliz dev bankadan dolar tahmini: Dolar o tarihte 39 TL olacak!

İngiliz dev bankadan dolar tahmini: Dolar o tarihte 39 TL olacak!

İngiliz banka Barclays tarafından enflasyon ve dolar tahmini geldi. Dev banka yüksek enflasyon ve yüksek cari açıktan dolayı hem kur hem de faiz tarafındaki beklentisini açıkladı.



İngiliz banka Barclays, Türkiye için dolar ve faiz tahminlerini peş peşe açıkladı. Banka, beklentisini yüksek enflasyon ve yüksek cari açıktan dolayı yükseltti ve doların 39 TL olacağını söyledi.

DOLAR  O TARİHTE 39 TL OLACAK!

İngiliz banka Barclays, dolar kurunun 2023 sonunda 29 TL'ye, Mart 2024’te 32 TL’ye, Haziran 2024’te 35 TL’e, Eylül 2024’te 39 TL’ye yükselmesini bekliyor.

Barclays, yüzde 24 seviyesinde olan Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizinin de bu yıl sonunda yüzde 35  seviyesine, gelecek yıl ise yüzde 40'a yükselmesini bekliyor.

Türk Lirası'nda yüksek ve inatçı enflasyon ortamında değer kaybı beklediklerini açıklayan banka analistleri, Türkiye’de ekonomi yönetiminin cari açığı düşürmeye öncelik verdiğini, bu nedenle de TL’de en azından enflasyon farkı kadar değer kaybına izin vermelerini beklediklerinin vurgusunu yaptı.

İngiliz dev bankadan dolar tahmini: Dolar o tarihte 39 TL olacak!

YUKARI YÖNLÜ RİSKLER VAR

Notta ayrıca, dolar/TL tahminlerinde dolarizasyonda yeniden yükseliş ihtimaline bağlı olarak yukarı yönlü riskler bulunduğuna işaret edildi.

Geçen hafta açıklanan Orta Vadeli Program’da (OVP) ima edilen yıllık ortalama dolar kuru, 2023 yılı için 23,88 TL, 2024 yılı için 36,78 TL, 2025 için 43,94 TL, 2026 için 47,80 TL olmuştu.

DOLARDA SON DAKİKA GELİŞMESİ!

Dolarda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Ekonomi gündeminden düşmeyen dolar kuru milyonlar kişinin odağında. Dolar/TL kuru bugün sınırlı yükselişle  26,93 TL seviyesinden işlem görüyor.

İngiliz dev bankadan dolar tahmini: Dolar o tarihte 39 TL olacak!
MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENİYOR!

Piyasaların gözü Merkez Bankalarının faiz kararında. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Fed'in faiz kararı bu ay içinde belli olacak. Kararın sonucu piyasaları etkileyecek.Ağustos ayında Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 750 baz puan artırmıştı. Böylece yüzde 17,5 olan politika faizi yüzde 25'e yükselmiş oldu. Karas sonrası ı döviz kurlarında ciddi düşüşler yaşanmıştı. 

Altın fiyatları tepetaklak oldu! Elinde altın olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Acil bakın! Son dakika 

Hazır olun! İslam Memiş gram altın için ilk kez bu rakam telaffuz etti: 3.500 TL olacak!


 


Geri Dön