15 / 05 / 2024

İngiltere ekonomisi küçülmeye gidiyor! Veriler şoke etti!

İngiltere ekonomisi küçülmeye gidiyor! Veriler şoke etti!

İngiltere ekonomisi, açıklanan son verilere göre; ağustos ayında aylık bazda yüzde 0,3 daraldı. İşte detaylar…



Son günlerde ise enerji fiyatlarındaki keskin artış, İngiltere ülkesinde enflasyonu yüzde 10 seviyesine yükseltirken 1980'lerin başından itibaren ise en yüksek seviyeye geçirmişti.

Tüm bunlar ile birlikte de İngiltere Merkez Bankası (BoE), uzun bir süredir İngiliz ekonomisinin sene sonunda resesyona gireceği ve resesyonun tüm sene boyunca sürebileceği tahmininde bulunuyordu. Bu durumun gerçekleşmesi durumunda ise 2008 yılında küresel finansal krizinden bu güne ülkedeki en uzun ekonomik gerileme gerçekleşmiş olacak.

İngiltere ülkesinde toplam 45 milyar sterline gelecek şekilde vergi indirimlerine yönelik plan, son günlerde finans piyasalarında şok dalgalara sebep olmuştu. Bu durum ise ülkenin dış borçlanmasının yükseleceği tahminindeki beklentileri çoğaltarak sterlinin sert değer kayıplarının gerçekleşmesi ve tahvil piyasasında satışları beraberinde göstermişti.

BoE, yatırım ve emeklilik fonlarını ciddi bir şekilde baskı altına alan piyasa faiz oranlarındaki artışı yavaş seyre getirmeye çalışırken, 11 Ekim 2022’de enflasyona karşı korumalı TÜFE endeksli tahvil alımı yapacağını bildirilmişti.

Tüm bunların haricinde ise Uluslararası Para Fonu (IMF), İngiliz ekonomisinin gelecek sene sadece yüzde 0,3 büyüyeceğini tahminler arasında.

İngiltere ekonomisi küçülmeye gidiyor! Veriler şoke etti!

ABD'de üretici fiyat endeksi Eylül 2022'de tahminleri aştı!

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ödeme planı açıklandı mı? TOKİ sosyal konut, arsa ve işyeri örnek ödeme planı

Pasaport, ehliyet ve kimlik harçlarına rekor zam mı geliyor?


Geri Dön