05 / 05 / 2024

İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak % 2, 25 ile son 14 senenin en yüksek seviyesine çıkarma kararında kaldı. İşte detaylar…



TÜRKİYE CUMHURİYETİ MERKEZ BANKASI DA AÇIKLADI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, bugün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplandı.

Piyasaların gözlerini çevrilmiş olduğu toplantıda, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı % 13'ten % 12'ye indirildi.

Bankanın toplantı ile ilgili basın duyurusunda şunlar kaydedildi;

Enflasyonda gözlemlenen yükselişte; jeopolitik gelişmelerin yol açtığı enerji maliyeti artışlarının gecikmeli şekilde ve dolaylı etkileri, ekonomik temellerden uzak şekilde fiyatlama oluşumlarının etkileri, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki yükselişlerin oluşturduğu güçlü negatif arz şokları etkili olmaya sürdürmektedir. Kurul, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın güçlendirilmesi için atılmış olan ve kararlılık ile uygulanan adımlar ile birlikte, küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesi ile dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir. Bununla beraber, üçüncü çeyrek ile ilgili öncü göstergeler azalan dış talebin etkisi ile iktisadi faaliyette ivme kaybının devam ettiğine işaret etmektedir.

İngiltere Merkez Bankası ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

Elbi Elektrik TOKİ İlk Evim İlk İşim’e elektrik verecek

Türkiye ve İsrail arasında ihracat açılımı! Başvurular başlayacak


Geri Dön