05 / 05 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları gelecek 2 senede yüzde 9 artacak! 

İngiltere'de konut fiyatları gelecek 2 senede yüzde 9 artacak! 

İngiltere'de konut fiyatlarının gelecek 2 sene içinde ortalama yüzde 9 oranında gerilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...



İngiltere de konut fiyatları gelecek 2 senede yüzde 9 artacak! 

Bütçe Sorumluluk Kurumu'ndan (OBR) yapılan konut fiyatları ile ilgili açıklamada, gelecek 2 yıl içerisinde fiyatların ortalama yüzde 9 oranında gerilemesinin beklendiği belirtildi. 

İngiltere'de hayat pahalılığı, ekonomide artan yavaşlama ve buna bağlı olarak işsizliğin artması yönündeki beklentiler sebebiyle konut fiyatlarının gelecek 2 sene boyunca düşüş göstermesinin beklendiği belirtilen açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının 2022'yi yıllık bazda yüzde 10,7 yükselişle kapatabileceğinin altı çizildi. 

İngiliz ekonomisinin 2025 yılında yeniden canlanmasının öngörüldüğü ifade edilen açıklamada, ülkede konut fiyatlarının 2025 yılında yıllık bazda yüzde 1,2, 2026'da yüzde 3 ve 2027 yılında yüzde 3,5 artmasının beklendiğine vurgu yapıldı. 

İngiltere Başbakanı Jeremy Hunt, daha önce gerçekleştirdiği açıklamasında, ülkede sosyal konut kiralarının 2023-2024 döneminde yüzde 7 seviyesinde yükseltilmesinin planlandığını belirtmişti. 

İngiltere de konut fiyatları gelecek 2 senede yüzde 9 artacak! 

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, ülkede konut kiraları, Eylül 2022 itibarıyla yıllık bazda yüzde 3.8 oranında yükseliş gösterdi. 

Diğer taraftan online emlak kiralama ve satış platformu Rightmove de ülkede kiraların geçtiğimiz senenin bu dönemine göre  yüzde 16,1 arttığına dikkat çekti. 

İngiltere'de enflasyon, özellikle enerji ve gıda fiyatları öncülüğünde artışına devam ederek, senelik bazda yüzde 11,1 ile 41 yılın zirvesini görmüştü. 

İngiltere de konut fiyatları gelecek 2 senede yüzde 9 artacak! 

İngiltere'de, yıllık bazda konut fiyatları son 15 ayda ilk defa Ekim ayında gerilemişti. Yıllık bazda ülkede konut fiyatları Haziran 2020 tarihinden, Kasım ayının başına kadar en çok Ekim'de düştü. İngiltere'de ortalama ev fiyatı 268 bin 282 Euro oldu. 

Nationwide baş ekonomisti Robert Gardner, piyasanın hükümetin faiz oranlarında keskin bir yükselişi getiren mini bütçe ayarlamasından şüphesiz etkilendiğine vurgu yaptı.

Ev kiralayacaklar hemen bakın! 7,2 puan geriledi!

Ev alacaklar dikkat! Ortalama bir evin fiyatı 1 milyon 634 bin 230 TL oldu!

Gayrimenkul sektörünün 2022 3. çeyrek karnesi! Konut fiyatları arttı mı?

Tapu sahipleri bu tarihe dikkat! Siz de indirimden faydalanabilirsiniz! 


Geri Dön