28 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları sert düştü!

İngiltere'de konut fiyatları sert düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere’de konut fiyatları bu senenin mart ayında yıllık bazda yüzde 3,1 düşüş gösterdi...



Konut finansman kuruluşu Nationwide tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının bu senenin mart ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 3,1 düşüş kaydettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, bunun ülkede konut fiyatlarında yıllık bazda 2009'un haziran ayından bu yana en sert düşüşü olduğu da belirtildi.

İngiltere de konut fiyatları sert düştü!

Konut finansman kuruluşu Nationwide tarafından yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Nationwiden Başekonomisti Robert Gardner ise, “Tüketici güveni zayıf kaldığı ve hane halkı bütçeleri yüksek enflasyonun baskısı altında kaldığı için piyasanın yakın vadede çok fazla ivme kazanması zor.” şeklinde konuştu.

Paylaşılan detaylara göre, İngiltere Merkez Bankası’nın para politikası faizini artırması sebhebiyle konut kredi faizlerinde de bazı artış yaşanıyor.

Yine verilen bilgilere göre, konut sahibi olmakta zorlanan ve borç yükü altında ezilen pek çok tüketici artan kiraları da karşılamakta zorlanıyor. 


Geri Dön