11 / 05 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları sert düştü!

İngiltere'de konut fiyatları sert düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere’de konut fiyatları bu senenin mart ayında yıllık bazda yüzde 3,1 düşüş gösterdi...



Emlak şirketi Zoopla tarafından açıklanan resmi verilere göre İngiltere'de kiralanabilir durumda olan konut stoku bir önceki yıla göre yüzde 11 oranında azaldı.

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, geçen hafta İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizinin yüzde 4’ten 4,25’e çıkartıldığını açıklamıştı. 

İngiltere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın geçen hafta ülkenin farkı bölgelerindeki gıda bankalarında topladığı verileri peş peşe açıklamıştı.

Resmi olarak açıklanan bu verilere göre, İngiltere’de derinleşen hayat pahalılığı krizi sebebiyle yaklaşık olarak 2,1 milyon kişinin gıda bankalarından beslenmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.

İngiltere de konut fiyatları sert düştü!

- İngiltere’de enflasyon son 40 sebenin en yüksek seviyesine yaklaştı

Yapılan açıklamada, gıda bankalarından alınmış olan verilere göre, toplumun yüzde 1’lik kısmını meydana getiren yaklaşık olarak 600 bin kişinin son 30 gün içinde e gıda bankalarından en az bir defa faydalanmak zorunda kaldığı belirtilmişti.

Aktarılan detaylara göre, İngiliz yardım kuruluşu Trussell Trust da daha önce İngiltere'de geçen senenin nisan ve aralık ayları arasında gıda bankalarından beslemek zorunda kalanların sayısının yüzde 52 oranında artarak 1,3 milyona ulaştığı açıklanmıştı.

Paylaşılan bilgilere göre, İngiltere’de bu senenin şubat ayında da enflasyon yüzde 10,4 seviyesine çıkarak, son 40 senenin en yüksek seviyelerine yaklaşmıştı.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, İngiltere'De geçen ay ise gıda fiyatlarında yüzde 18,2 ile son 45 yılın en sert artışı yaşanmıştı.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 6,3 arttı!

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

İngiltere'de konut fiyatlarında sınırlı artış!


Geri Dön