29 / 04 / 2024

İngiltere'de konut fiyatlarında sınırlı artış!

İngiltere'de konut fiyatlarında sınırlı artış!

İngiliz emlak şirketi Rightmove tarafından yapılan açıklamada İngiltere’de ortalama konut fiyatının Şubat ayında önceki aya göre sadece 14 sterlin artış kaydettiği belirtildi.



İngiliz emlak şirketi Rightmove tarafından yapılan açıklamada, ülkede ortalama konut fiyatının Şubat ayında önceki aya kıyasla 14 sterlin artarak 362 bin 452 sterlin seviyesine ulaştığı belirtildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, konut fiyatlarındaki yükselişin aylık bazda 2001'den bu yana şubat ayında görülen en düşük artış olduğu belirtildi.

İngiltere de konut fiyatlarında sınırlı artış!

Aktarılan detaylara göre, konut fiyatlarının 2019 yılına kıyasla yüzde 11 daha düşük olduğu bildirilen açıklamada, son senelerde konut fiyatlarında görülen yükseliş eğiliminin sürdürülemez olduğu, göstergelerin geçen senenin sonlarında sektörde görülen türbülansın sonrasında daha dengeli bir piyasanın oluşması yönünde olduğu kaydedildi.

Yapılan açıklamada, ülkede artan hayat pahalılığı ve yükselen faiz oranları sebebiyle hane halkı harcamalarının büyük oranda baskılandığı, Şubat ayında yıllık bazda konut fiyatlarının yüzde 6,3 yükseldiği bildirilmişti.

Yine verilen detaylara göre, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ocak ayında yıllık bazda yüzde 10,1 artış göstermişti.


Geri Dön