13 / 05 / 2024

İngiltere'de konut fiyatları son 15 ayda ilk kez geriledi!

İngiltere'de konut fiyatları son 15 ayda ilk kez geriledi!

İngiltere'de konut fiyatları Ekim'de 15 aydır ilk kez geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 düştü. 



Ulusal İstatistik Ofisi (ONS),  “İngiltere’de en düşük fiyatlı 30 temel ürünün fiyatı 2021 yılının Nisan ayından bu yana nasıl değişti?” başlıklı bir çalışmanın verilerini paylaştı.

ONS verilerine göre, iç pazardaki en ucuz 30 marketin fiyatları bu yılın Nisan ayına kadar olan 12 aylık dönemde yüzde 7 ve Eylül ayına kadar olan dönemde ise yüzde 17 arttı.

Veriler, geçen yılın Ekim ayı ile bu yılın Ekim ayı arasında, piyasadaki 30 temel ürünün 15'inin fiyatlarının yüzde 15'ten fazla arttığını, 4'ünün ise fiyatlarının düştüğünü gösteriyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; geçen yıl Eylül ayı itibarıyla Ayçiçek yağı fiyatı yüzde 65, makarna fiyatı yüzde 60, çay fiyatı yüzde 46, patates cipsi fiyatı yüzde 38.7, makarna fiyatı ise yüzde 38.7, ekmek yüzde 37.6 arttı.

HALK KİRA ÖDEMEKTE GÜÇLÜK ÇEKİYOR!

ONS tarafından açıklanan “Artan hayat pahalılığının halk üzerinde 2022 yılının Nisan ve Eylül ayları arasındaki değişen etkileri” başlıklı çalışmaya göre ise, ülkede halkın büyük bir kısmı artık kira, konut kredisi ve enerji faturalarını ödemekte güçlük çekiyor.

Bu veriler göz önünde bulundurulduğunda, ülkede halkın yüzde 30’u konut kredisi ve kiralarını, yüzde 45’i enerji faturalarını ödemekte zorluk çektiğini bildirdi.

İngiltere’de Enflasyon, Eylül'de yüzde 10,1 ile son 40 senenin en yüksek seviyesine erişmişti.

40 SENENİN ZİRVESİ!

İngiltere’deki yıllık enflasyon, Eylül ayında yüzde 10,1 ile son 40 yılın en yüksek seyiyesine yükseldi.

İngiltere ekonomisinin resesyona girmesi beklenirken kamu borçlanmasının artmasını piyasalar sürdürülebilir olabileceğini düşünmüyor.

Truss’ın istifa etmeden önce görevde kaldığı 44 günün, piyasalar açısından en kötü dönemlerinden biri olarak İngiltere tarihine geçti.

Bundan sonrası için ise beklenti, İngiltere Merkez Bankasının faizleri daha da artırmasıne yönelik olacak. Öte yandan yeni gelecek başbakanın geçim sıkıntısı ve enerji krizi ile nasıl mücadele edeceğine yönelik politikaları önemli olacak.

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı şartları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı belli oldu
İşte elektrik faturasını yükselten ev aletleri!
Beko mikrodalga fırın alacaklar dikkat! İşte 1 Kasım 2022 fiyat listesi

Geri Dön