27 / 04 / 2024

Kağıthane'de konut fiyatları son 5 yılda yüzde 65 arttı!

Kağıthane'de konut fiyatları son 5 yılda yüzde 65 arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa'nın verilerine göre Kağıthane‘de konut fiyatları son 5 yılda yüzde 65 artış gösterdi. 



Endeksa verilerine göre Kağıthane‘de ortalama değerlerle konut metrekare satış fiyatı 3 bin 675 TL, konut fiyatı 361 bin TL, kira bin 536 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 19 yıl olarak belirtildi. 

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, Kağıthane‘nin İstanbul’un iki yakasını birbirine bağlayan köprü bağlantı yolları arasında alması, işyerlerine yakın bir bölge olması ile önemli bir konumda olduğunu açıkladı. 2018 yılında tamamlanması planlanan Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattıyla da bölgeden İstanbul’un pek çok ilçesine ulaşımın daha da kolaylaşacağını ifade eden Öğüt, ulaşım projeleri nedeniyle bölgede konut fiyatlarının yanı sıra konut projesi sayısının da artış gösterdiğini dile getirdi. 

Seyrantepe‘de ortalama fiyat 445 bin TL
Son dönemde konut projeleriyle öne çıkan Cendere Vadisi’ni barındıran Kağıthane’nin Seyrantepe mahallesinde ortalama değerlerle konutların metrekare satış fiyatı 3 bin 925 TL, konut fiyatı 390 bin  TL, kira bin 492 TL ve geri dönüş süresi 24 yıl olarak kaydedildi. 

Cazibesini koruyacak
Kağıthane‘de çok sayıda ofis ve rezidans projesinin bulunduğunu aktaran Görkem Öğüt, bölgenin cazibesini koruyacağını belirterek şu bilgileri verdi: “Ulaşım projeleri ile değerlenen Kağıthane, Merkezi İş Alanına yakın bir konumda olması nedeniyle yatırım açısından tercih nedeni. Kağıthane’deki projeler genellikle orta segmente hitap ediyor. Ancak Seyrantepe metrosu ve tünel etkisiyle nitelikli konutların sayısında ciddi artış gözlendi. Maslak’a yakın konumda bulunan Kağıthane‘de ulaşım imkanlarının çeşitlenmesiyle birlikte bölge orta-üst segment tarafından da ilgi görmeye başladı. Dolayısıyla mevcut projelerin yanında markalı konut projelerinde kademeli olarak ikinci bir dalganın geleceğini söylemek mümkün.“   


Geri Dön