25 / 07 / 2024

İnşaat maliyetleri güncellendi! İşte artık inşaat maliyetleri böyle hesaplanacak!

İnşaat maliyetleri güncellendi! İşte artık inşaat maliyetleri böyle hesaplanacak!

İnşaat sektörün yakından ilgilendiren bir duyuru yapıldı. İnşaat maliyetlerinin hesaplanması değişti. İşte detaylar!




Resmi Gazete’de yayımlanan bu bilgilere göre; başladığı yıldan sonraki yıllarda bitirilmiş olan inşaat maliyetinin hesabında önceki yıla ait yayımlanan son birim maliyet bedeli esas alınmasına karar verildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımladı. Yönetmeliğin "Özel nitelikteki inşaatlarda araştırma ve resen yapılacak işlemler" başlıklı 111'inci maddesinin altıncı fıkrasında değişikliğe gidildi.

Bu bilgilere kıyasla başladığı yıl içinde bitirilmiş inşaat maliyetinin hesaplanmasında inşaatın bittiği tarihte yürürlükte olan; başladığı yıldan sonraki yıllarda bitirilmiş olan inşaat maliyetinin hesabında da önceki yıla ait yayımlanan son birim maliyet bedeli esas alınacaktır.

DEPREMZEDELER İÇİN KONUT SEFERBERLİĞİ!

Devlet, depremzede vatandaşları 1 sene içinde kalıcı konutlara yerleştirmek amacıyla seferberlik ilan ettiğini belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tüm birimleriyle Gaziantep'te üs kurarken, depremden sonra geçen 38 günde 35 bin 451 konut ve 7 bin 976 köy evinin inşasına fiilen başlanmış oldu.

Sabah Gazetesi köşe yazarı Dilek Güngör, bugünkü köşesinde yer verdiği bilgilere göre; deprem bölgesindeki kalıcı konut inşaatlarını ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un konu ile ilgili açıklamalarını kaleme aldı. Dilek Güngör, konu ile ilgili yazısında "Önümüzdeki hafta itibarıyla 11 ilde eşzamanlı olarak temel atılacak. Hükümet 2.5 ay içinde 319 bin konutun yapımını başlatmayı hedefliyor" ifadelerine yer verdi ve deprem bölgesinde 650 bin konut inşa edilmesi amaçlanıyor. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Gaziantep AFAD Merkezi'nde gazeteciler ile buluştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gelecek süreçte yeniden imar ve inşa sürecine odaklanacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşümle ilgili seçim beyannamesinde yeni kanuni düzenlemelerin sözünü vereceklerine dikkat çekti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön