29 / 04 / 2024

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi'nde 0,21 puanlık gerileme!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi'nde 0,21 puanlık gerileme!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Nisan'da 0,21 puanlık gerilemeyle 70,15 puan şeklinde gerçekleşti.



Ayrıca yine verilen detaylara göre, Faaliyet Endeksi Nisan'da bir önceki aya göre 1,5 puan azaldı. Ayrıca yurt içi satışlar Nisan'da bir önceki aya göre önemli ölçüde düştü. Verilen detaylara göre, ihracatın Nisan'da belirgin biçimde gerilemesinde pazarlardaki yavaşlamalar da oldukça etkili oldu. Buna bağlı şekilde üretimde de Nisan'da yüksek bir düşüş görüldü. Ayrıca Ramazan Bayram’ındaki tatilinin etkisiyle çalışma gün sayısındaki azalma üretimi de sınırladı.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi nde 0,21 puanlık gerileme!

Güven Endeksi iki aylık yükselişten sonra durağanlaştı

Merakla beklenen bu rapora göre, 2023 yılının şubat ve mart aylarında yükselen Güven Endeksi, Nisan'da durağanlaştı. İnşaat malzemeleri sanayisindeki güvenin söz konusu dönemde durağanlaşması, faaliyetlerdeki düşüşlerden kaynaklandı. Buna göre Güven Endeksi tüm alt sektörlerde bir önceki ay ile neredeyse aynı seviyede gerçekleşti ve bir değişim göstermedi. Güven seviyesi Nisan'da bir önceki aya göre yalnızca 0,02 puanlık artışla 34,27 puan seviyesindeydi. Durağanlaşan Güven Endeksi kırılgan ve zayıf kalmayı sürdürdü. Yurt içi pazarlarda güven Nisan ayında çok sınırlı ölçüde düşerken, ihracat pazarlarına olan güven de sınırlı biçimde yükseldi.

Beklenti Endeksi’nde iyimserlik eğilimi öne çıktı

Merakla takip edilen ve inşaat malzemeleri sektörüne ışık tutan söz konusu bu rapora göre; Beklenti Endeksi Nisan'da sınırlı artış gösterdi. İç ve dış pazardaki gelişmelerin de etkisiyle artış gösteren Beklenti Endeksi, Nisan'da bir önceki aya göre 0,2 puan yükseldi. Böylelikle sektördeki beklentilerde iyimserlik de ön plana çıktı. Söz konusu bu raporda ayrıca önümüzdeki üç aya ilişkin olarak alınan yurt içi siparişlerde çok sınırlı artış gerçekleştiği de kaydedildi. Önümüzdeki üç aya ilişkin alınan ihracat siparişleri de Nisan'da yükseliş gösterdi. Sektördeki yatırım ve istihdam beklentisinde artış yaşanırken, gelecek üç ayın üretim beklentisinde de yükseliş yaşandı.

6 bankada adeta 7 şiddetinde deprem! Yapı Kredi, Garanti, Akbank, Ziraat ve 2 banka daha açıkladı! Hemen bakın!

TOKİ'ye borcu olanlar dikkkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın sona eriyor!

Konut satışları sert düştü! Son 23 ayın en düşük aylık performansı!


Geri Dön