18 / 07 / 2024

İnşaat mevzuatı sadeleştirildi!

İnşaat mevzuatı sadeleştirildi!

Maliye Bakanı Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi.




Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi. 


Şimşek, kayıt dışında hiçbir sektör bırakmayacaklarını vurgulayarak, buna sebep olan, mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuatların her alanda sadeleştirileceğini belirtti. 


Şimşek, söz konusu çalışma hakkında şöyle dedi: "Kendi arsası üzerine ticari faaliyet için inşaat yapanlar, kendi arsası üzerine kooperatif inşaatı yapanlar, kendi arsasına kendisi için inşaat yapanlar, başkasının arsasına kat karşılığı inşaat yapanlar, başkasının arsası üzerine hasılat paylaşımı ile inşaat yapanlar. Ayrı ayrı bu işlemler için nasıl bir vergi mevzuatı uygulanacağı artık daha net bir şekilde belirlenmiş olacak." Şimşek, düzenlemenin hazırlık sürecinde sektör temsilcileri ile bir araya gelindiğini belirterek, şunları kaydetti: "Bürokratlarım mayısta bir inşaat şantiyesinde sektör temsilcilerinin sorunlarım dinlediler, sorunlar yerinde tespit edildi, notlar alındı. İkinci toplantı ağustosta yapıldı ve eksikler giderildi."


AA




Geri Dön