29 / 07 / 2024

İnşaat sadece erkek işi değil!

İnşaat sadece erkek işi değil!

Simurg İç Mimarlık-Peyzaj-Reklam, kadın girişimciliğinin önemli örneklerinden oldu. İnşaat sektörünün sadece erkeklere ait bir iş olmadığını gösterdi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Kadın girişimciliğinin önemli örneklerinden olan Simurg İç Mimarlık-Peyzaj-Reklam, kapılarını bayan gazetecilere açtı. Firma sahibi Başak Gözde Bayrak, kadın girişimci olmanın tüm yönlerini bayan gazetecilerle paylaştı.


İş hayatına atılıp ‘ben de varım’ diyen kadınlara hayran kalmamak elde değil. Hele bir de başarılı sonuçlar alınıyorsa...


Nazik bir davetle kadın basın mensuplarını ağırlayan Simurg İç Mimarlık-Peyzaj-Reklam firması sahibi Başak Gözde Bayrak’la tanıştık. Girişimci kadınlarla ilgili samimi sohbetimiz sırasında iş hayatına atılışı, azmi, cesareti, kendine güveni ve yaşadığı zorluklar hakkında konuştuğumuz Hitit Üniversitesi İnşaat Bölümü mezunu Bayrak, basın mensuplarının sorularını içtenlikle yanıtladı.


Girişimciliğe karar verdiğinde çok az kişiden destek gören fakat yine de inanarak adım atan Bayrak, şimdi bu sektörde yer etmiş birçok firma arasında yaptığı sıradışı işlerle başarıyı yakalamış durumda. “Evlenmek ya da çocuk sahibi olmak, kadınların hayattan kopmalarına neden olmamalı, korkmamalılar. Tabi ki eğitim önemli fakat cesaret mutlaka olmalı.” diyen Bayrak, girişimci kadınlara cesaret veren sözlerinin dışında kadınlar arası desteğin önemini de vurguladı.


KADIN OLMAK ZOR ZANAAT


İnşaat sektörü erkeklere has bir sektörmüş gibi görünse de bu işi yapan çok sayıda bayan arkadaşının olduğunu söyleyen Bayrak, iş hayatında kadının yaşadığı zorluklardan bahsederek, “Tüm bunlara cevabımızı yaptığımız işlerle veriyoruz.” dedi.


2015 yılında KOSGEB desteğiyle açtıkları firmanın kısa sürede büyük başarılara imza attığını belirten Bayrak, yaptığı işte bayan istihdamına da katkıda bulunuyor. Firmada ikisi kadın, dört kişiye istihdam sağlayan Bayrak, staj yapan öğrencilere sundukları imkânla bu sayının bazı dönemlerde arttığını söylüyor. Bayrak, “Onlara çok şey borçluyum. Bu iş, yalnız omuzlanacak iş değil. KOSGEB destekli işletmemi yalnız kurdum ve sonrasında yetenekli arkadaşlarıma teklifte bulundum. Biz işimizde en iyileri, hayal gücü yüksek ve yaratıcı olanları tercih ediyoruz.” diyerek çalışma arkadaşlarına da haklarını teslim ediyor.


HEDEFLER BÜYÜK


Çorum başta olmak üzere şehirdışında kamu ve özel sektörle çalıştıklarını ve yurtdışına da açıldıklarını belirten Gözde Bayrak, yakın zamanda İran’da ada projesine başlayacaklarını, büyüme hedeferinin Ortadoğu olduğunu ve bununla ilgili İtalya’da eğitim almayı hedeflediğini ifade ederek, “Yaptığımız işlerde Çorum’un tanıtımına da katkıda bulunduğumuza inanıyorum.” dedi.


Çorum Belediyesi Meydan Parkı, Boğazkale Müze Parkı, Ortaköy Meydan Parkı, Uğurludağ Kanal ve Mezarlık Projesi, Sanayi Sitesi Açık Saha ve park yapım işi, Jandarma Lojmanları Saha Yapım İşi, 72 dairelik Aksaray Sitesi, Aksoy Hukuk Bürosu, AHL Park AVM Kaymak Cafe, Mamaison Cafe, Loca Güzellik Salonu, Kurumsal Pimapen Mağaza teşhirleri, Asil Tava Restorant, Şahane Dürüm Restorant, Ayka Enerji ve bir çok özel konut projesiyle yola devam eden Simurg İç Mimarlık-Peyzaj-Reklam firması, kısa sürede elde ettiği başarıdan ve gelen taleplerden oldukça memnun.



Çorum Hakimiyet


Geri Dön