28 / 04 / 2024

İnşaat sektörü nefes aldı: Demir fiyatları düştü!

İnşaat sektörü nefes aldı: Demir fiyatları düştü!

Ülke genelinde konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Döviz kurlarının yükselmesi ile konut fiyatlarındaki artışın önüne geçilemiyor. Öte yandan Rusya Ukrayna savaşındaki olumsuz haberlerin gelmesi ile döviz kurları yükselişini sürdürüyor. Peki 1 ton demir kaç lir?



İnşaat malzemelerindeki yüksek fiyat artışı istatistiklerin çok ötesinde yer alıyor. Döviz kurlarındaki artış devam ederken inşaat malzemelerinin fiyatları da artmaya devam ediyor. Özellikle demir, çimento ve beton fiyatlarının önüne geçilmiyor. İnşaatın en temel malzemelerinden olan çimento, beton ve demir fiyatları tavan yapmış durumda. Fiyatların yükselmesi insaat firmalarını, mütahhitleri ve ev almak isteyenleri endişelendirmeye başladı. 

İnşaat sektörü nefes aldı: Demir fiyatları düştü!

16 Mart Çarşamba günü çimento fiyatlarına yüzde 20 zam geleceği haberleri yankılanırken, gelen şikatler üzerine Bakanlık fahiş fiyat artışının önüne geçmek için inceleme başlattı. Çimento ve beton fiyatlarında Pazartesi gününe kadar herhangi bir artış olmayacağının bilgisi geldi. Öte yandan demir fiyatları da Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile düşmeye başladı.Peki 2022 demir fiyatları ne kadar? 2022 demir birim fiyatı kaç lira? İşte güncel demir fiyatları..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön