03 / 05 / 2024

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, TÜİK’in açıkladığı 2022 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eren yaptığı açıklamada inşaat sektörünün yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldığını söyledi.



Yaptığı açıklamada söz konusu sektörde büyümeye dönüş için inşaat yatırımlarında canlanmaya ve öngörülemez düzeyde artan girdi maliyetlerinin yarattığı sorunun çözümüne ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Erdal Eren, bu kapsamda kamu yatırım programında bir önceliklendirme gerçekleştirilerek, daha fazla ekonomik ve sosyal katma değer yaratacak projelerin bir an önce hayata geçirilebileceğini söyledi.

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

Erdal Eren yaptığı açıklamada girdi maliyetleri konusunda çözüm için ise çeşitli adımların atıldığınıı fakat iç ve dış dinamiklerle yaşanan maliyet artışı kapsamında firmaların yarasına merhem olmanın çok uzağında kaldığını kaydetti.

Eren, 2022 yılının geri kalanı için en büyük yansıması emtia fiyatlarındaki yükseliş olan Rusya-Ukrayna savaşı sektörün hem yurt içi hem de yurt dışı projeleri üzerinde belirsizlik ve riskler oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Hazine arazisine ev modeli sektörü umutlandırdı! Maliyetler yarı yarıya düşecek!

İnşaat sektöründeki zamlara müdahale mi geliyor? Çimento, beton ve demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel fiyat listesi

İnşaat malzemeleri sektöründe hareketlilik başladı! Sektör, yüksek sezondan umutlu!


Geri Dön