28 / 04 / 2024

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir? İşte trafo seçmenin püf noktaları...



Enerji iletiminde ve dağıtımında kullanılan transformatörler yani kısa adıyla trafolar, Türkiye'de de hemen hemen bütün sektörlerde kullanılıyor. Özellikle inşaat sektöründeki büyüme ve artan elektrik enerjisi talebiyle trafolar gün geçtikçe çok daha önemli bir duruma geliyor. Özellikle bu alanda yapılacak binanın ihtiyaç duyacağı enerjiye uygun güçte transformatör planlaması kritik öneme de sahip.

İnşaat sektöründe trafo seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalarla ilgili önemli açıklamalar yapan Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, inşaat sektörü denildiğinde hiçbir zaman tek bir sektörden bahsedilemeyeceğini, öncelikle süreç sonunda ortaya ne tür bir ihtiyaca hizmet edecek bir bina çıkacak bunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar yaptığı açıklamada bir hastane mi, bir alışveriş merkezi mi yoksa üretim yapacak bir fabrika mı yapılıyor, işte bunu öğrenip o yapının ihtiyaç duyacağı enerjiye uygun güçte transformatör planlamasının yapılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Doğru analizin, doğru ölçümlemenin ve saha çalışmasının ilk etapta dikkat edilmesi gereken noktalar olduğunu söyleyen Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, genel olarak da trafo için seçilecek olan firmanın üretici firma olmasına, sektördeki yerine özellikle çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kurumsal firmaların üretim aşamasında ihtiyacı belirleyip, gerçekleşmesi olası sıkıntıları en baştan saptayarak ona uygun üretim yapabildiğini söyleyen Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, ayrıca ürününün arkasında durabilen, teknik olarak kolay ulaşımı olacak firmalarla çalışmanın önemine de değindi.

İnşaat sektöründe trafo seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Yanlış trafo seçimi güvenlik sorunlarına maliyet kayıplarına neden olabiliyor

Yaptığı açıklamada inşaat sektöründe yanlış trafo seçiminde ne gibi sonuçlar doğabileceğini belirten Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, öncelikli olarak inşaat sektöründe fizibilite çalışmalarında yapılacak doğru trafo seçiminin inşaatın maliyet hesaplamalarına da doğrudan katkıda bulunduğunu söyledi. Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, yaptığı açıklamada konusunda uzman firmalarla çalışıldığında risk payı düşük hesaplamalarla maliyet hesabında hata yaşanmasının önüne geçilebildiğini söyleyerek, yanlış trafo seçimi aynı zamanda güvenlik açısından da pek çok sıkıntı doğurabildiğini örneğin voltajda yapılan yanlış hesaplamalar uzun vadede yangın riski ortaya çıkarabildiğini ya da asansörün bağlandığı trafoda yaşanan sıkıntılar asansörün çalışmasını engelleyebildiğini söyledi.


Geri Dön