22 / 12 / 2024

İnşaat sektörünün önü kapanmaz!

İnşaat sektörünün önü kapanmaz!

Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Kurum, gayrimenkul sektöründe başlattıkları kampanyalar ve sektörün geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.



Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Kurum “Ülkemiz genç nüfusa sahip. Her yıl 600 bin yeni konut açığı oluşuyor. Dolayısıyla Türkiye’de inşaat sektörünün asla önü kapanmaz” dedi. Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye'deki kentleşme oranının gelişmekte olan ülkelerden daha az olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemiz genç nüfusa sahip bir ülke. Bu en büyük değerimiz. Dış şehre göç devam ediyor. Her yıl 600 bin yeni konut açığı oluşuyor. Dolayısıyla Türkiye'de inşaat sektörünün önü kapanmaz" diye konuştu. Kurum, riskli yapıların hepsinin zaman içerisinde dönüşmesi gerektiğini belirterek, "Sadece 5 milyon konutu dönüştürmeye kalksanız ve yılda 200, 300 bin deseniz bile 15, 20 seneye yayılır. Binanın bir ömrü var. Sektör ülke açısından önemli bir sektör. Sanayileşecekseniz bile bu sanayileşmeyi de yine inşaatla yapacaksınız. Bina yapacaksınız inşaat, yol yapacaksınız inşaat, yeni bir şehir kuracaksınız inşaat, altyapı yapacaksınız yine inşaat. Bunların hepsi inşaatla iç içe olması gereken alanlar" diye konuştu.


SEKTÖRÜ YÖNLENDİRİYORUZ

Emlak Konut'un Türkiye'de Borsa İstanbul'da işlem gören en büyük Gayrimenkul Yatırım ortaklığı olduğunu anımsatan Kurum, şöyle konuştu: "Emlak Konut'un aktif büyüklüğü yaklaşık 19.5 milyar lira. 2003-2017 arası yaklaşık 127 bin bağımsız bölüm üretti. Bu işlerin total değeri de yaklaşık 60 milyar TL. Emlak Konut Türkiye'de orta ve orta üstü konutları üreten bir gayrimenkul ortaklığı. Tabii ki bu konutların belli bir kısmını üretiyoruz. Aslında Türkiye'de yeni yapılan konutların yaklaşık yüzde 10'unu TOKİ'yle, alt gelirle birlikte yapıyoruz. Sektörü, bilhassa orta ve üstünü yönlendiren, o sektörle beraber çalışan, yenilikleri bu sektöre getirmeye çalışan bir yapıdayız."


SOSYAL DONATI ÖNEMLİ

Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum, "Projede sadece bir bağımsız bölüm üretmemeye, sosyal donatıları da olan bir yaşam alanı üretmeye çalışıyoruz. Bu projenin içinde arazinin yaklaşık yüzde 15-20'sini binalar teşkil ediyor. Diğer bölüm de yeşil alan ve sosyal donatılardan oluşuyor" dedi. İnşaat sektörünün 250'ye yakın sektörü tetikleyen, besleyen sektör olduğunu belirten Kurum "Projelerimizde yenilenebilir enerji, inşaat malzemesi olarak en son teknolojiyle çıkmış ne varsa bunları kullanıyoruz. Projelerimizi o anlamda mimari olarak baştan etüt etmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar sektördeki diğer oyunculara yön veriyor. Finans anlamında da yapılabilecek fedakarlıklar neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız kampanyalar da bunun en güzel örneği" diye konuştu.


Sabah 


Geri Dön