22 / 11 / 2024
fuzul

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.




Alanya'nın en köklü gayrimenkul firmalarından Seaside Alanya Real Estate'in kurucusu Abdullah Tuncer, inşaat ve emlak sektöründe yaşanan durgunluğun sebeplerini anlattı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Abdullah Tuncer, yabancı talebin, tedbir ve düzenleme adı altında yeterince araştırılmadan atılan adımlar sebebiyle durduğunu dile getirdi.

Yeni Alanya'da yer alan habere göre Seaside Alanya Real Estate'in kurucusu Abdullah Tuncer konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu mevcut durumun kriz eşiğini aştığını, sıkıntıların başladığını ifade etti, yabancı yatırımcıların satın aldıkları konutlarda ikamet edebilmelerinin sağlanmamasının durgunluğu devam ettireceğini dile getirdi.

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

Seaside Alanya Real Estate'in kurucusu Abdullah Tuncer, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Ayrıca yabancı konut alıcısının, konutunun boş olduğu zamanlarda kiralayarak kazanç elde etmesinin önüne geçilmesi, yabancı yatırımcıları ülkesinde yatırım yapmaya teşvik etmek isteyen hiç bir ülke tarafından yapılacak şeyler değil. Meslektaşlarımızın seçim sürecinde kendilerini ziyaret edecek siyasilere söz konusu bu sıkıntıları bolca izah etme şansı olacak ve umarım böylelikle sektörün sesine kulak tıkamayı seçen siyasiler de bu tutumdan vazgeçmiş olurlar" diye konuştu.


‘ALANYA’DA EMLAK SEKTÖRÜ BERBAT DURUMDA’

Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Alanya'da emlak sektörünün kötü durumda olduğunu dile getirerek, piyasada yaprak kıpırdamadığını söyledi.


Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş'ın konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde "Alanya’da emlak sektörü şu an berbat durumda. Piyasada yaprak kımıldamıyor tabiri çok doğru. Yabancı piyasası ve yerli piyasası bazı dönemler birbirinden farklı olurdu. Örnek vermek gerekirse birisi pozitif olurdu. Şimdi ikisinde de durum oldukça kötü. Yerli konut kredisine ulaşamıyor. Alım gücü yok. Alanya artık yabancı için de pahalı bir hale geldi. Çözümleri var. Fakat tek başına çözüm aramak yerine devlet ve özel sektör bir araya gelip süreci atlatmalı" şeklinde konuştu.

Fiyatlar yüzde 110 arttı! Kiracıya konut sahibi olmak hayal oldu!

TOKİ ve KİPTAŞ arasında sular durulmuyor! Ali Kurt, 'TO

TOKİ'den 3 şehre 583 yeni konut geliyor!


Geri Dön