28 / 04 / 2024

İnşaat ve gayrimenkulde kısa vadeli kırılganlıklar yaşandı!

İnşaat ve gayrimenkulde kısa vadeli kırılganlıklar yaşandı!

Merkez Bankası uzmanlarının hazırladığı “Covid-19 Salgınının Firma Likiditesine Etkileri” başlıklı çalışmaya göre, kısa vadeli kırılganlıkların sinema, bilgi hizmet faaliyetleri, gıda, mineral madde, enerji, inşaat, gayrimenkul sektörlerinde yaşandı.



Merkez Bankası uzmanlarının hazırladığı “Covid-19 Salgınının Firma Likiditesine Etkileri” başlıklı çalışmanın verileri açıklandı. 

Çalışmadaki verilerde, salgınla eraber firmaların likidite ihtiyacı artarken verilen desteklerle ihtiyaç önce azaldı, fakat son kapanma tedbirleriyle yeniden artmaya başladığı belirtildi. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; likiditesi yetersiz olan firmalar inşaat, ticaret, taşımacılık ve konaklama-yiyecek gibi hizmet sektörlerinde yoğunlaştı. Raporda, “Kasım itibarıyla likiditesi yetersiz olan firmaların bir önceki yıla göre likiditelerinin daha düşük, toplam ve kısa vadeli borç oranlarının daha yüksek ve net zararda oldukları dikkat çekmektedir” denildi.

İnşaat ve gayrimenkulde kısa vadeli kırılganlıklar yaşandı!

Likiditesi yetersiz firmaların vadeye göre kredi ödeme projeksiyonlarını da analiz eden Merkez Bankası, kısa vadeli kırılganlıkların sinema, bilgi hizmet faaliyetleri, gıda, mineral madde, enerji, inşaat, gayrimenkul, taşımacılık, yiyecek-içecek ve mesleki faaliyetler sektörlerinde yoğunlaştığını açıkladı.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

İnşaatta potansiyel Afrika ve Ortadoğu'da!


Geri Dön