Sektörel

İnşaat yasağına uymayan Sinpaş'a belediyeden yüklü ceza!

T24 yazarı Candan Yıldız, Marmaris Belediyesi'nin, Sinpaş'a yaz dönemi inşaat yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza kestiğini belirtti.

T24 yazarı Candan Yıldız bugünkü yazısında Marmaris Belediyesi'nin, Sinpaş'a yaz dönemi inşaat yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza kestiğini belirtti.

İşte Candan Yıldız'ın T24'teki o yazısı...

Marmaris Kızılbük'teki Sinpaş otel ve devre mülk inşaatıyla ilgili takibe devam… Kamu adına denetim yapan basın olmasaydı Marmaris Belediyesi zabıta ekipleri belki de o baskını yapmayacak, yaz dönemi inşaat yasağına rağmen inşaat çalışmalarının harıl harıl sürdüğünü yerinde tespit edemeyecekti, inşaatı mühürlemeyecekti. Bunu zaten gündeme getirmiştim.

Öğrendiğim kadarı ile Marmaris Belediyesi, yaz dönemi inşaat yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle firmaya oldukça yüklü bir miktarda ceza kesti. Sinpaş'ın Kızılbük Koyu'nda zamanla genişletmiş olduğu inşaatla ilgili önemli bir gelişmenin olacağı da konuşuluyor.

Yargı süreci ile ilgili olarak da Danıştay'dan kritik bir karar çıktı. Bu doğa yıkımını önlemeye çalışan, konuyu adım adım takip eden Marmaris Kent Konseyi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, Muğla Büyükşehir Belediyesinin "kanalizasyon ve su alt yapısı yoktur, sağlayamam" resmi yanıtına rağmen "ÇED olumlu" kararına karşı dava açmıştı. Muğla 2. İdare Mahkemesi, Kent Konseyi'nin açmış olduğu davayı bilirkişi raporuna dayandırarak reddetmişti. Söz konusu dosya Danıştay'a gitti. Danıştay 4. Dairesi, yerel idare mahkemesinin kararına dayanak olan bilirkişi raporunu "Yüzeysel" bularak kararı bozdu.

Muğla 2. İdare Mahkemesi'nin kararına dayanak olan bilirkişi raporunda Ege Üniversitesi Biyolog Doç. Dr. Ademi Fahri Pirhan, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisi Doç.Dr. Serkan Eker, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Yüksek Mühendisi Öğr. Gör. Mustafa Afşin Erdoğan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yüksek Orman Mühendisi Öğr. Gör. Gürkan Demiröz ve Harita Kadastro Mühendisi Şükrü Mercimek imzası bulunuyor.


Danıştay 4.Dairesi, yerel idare mahkemesinin kararında etkili olan söz konusu raporla ilgili "Karara esas alınabilecek nitelikte ve yeterlilikte olmayan bilirkişi raporu" ifadesini kullandı. Böylelikle Marmaris Kent Konseyi'nin Danıştay'a götürdüğü davayla ilgili yüksek mahkeme, yerel mahkemeye "yeni bir bilirkişi heyeti ile bilimsel, kamu yararı ve çevreyi koruyan bir rapor hazırlanmalı ve buna göre yeniden karar ver" dedi.

Hatta Danıştay, daha kritik bir karar verip söz konusu bilirkişinin Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunu değerlendirebilecek nitelikte olmadığını belirtmişt. Böyle bir durumda Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nun da yeniden bilimsel değerlendirmeye tabii tutulması gerekmez mi?

 

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan uyarı: Kira bedelleri artacak!

İkinci elde elektrikli otomobil çöp mü?

Kavan Country'de yüzde 30 peşinat ve 0 faizle villa fırsatı! Teslimler Ekim'de!