10 / 05 / 2024

İnşaatı devam eden havalimanlarında son durum!

İnşaatı devam eden havalimanlarında son durum!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, inşaat çalışmaları devam eden havalimanları hakkında bilgi verdi...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Anadolu Ajansu muhabirine havalimanları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Cahit Turhan, Muş Sultan Alparslan ve Balıkesir Merkez havalimanı yeni terminal binalarının da yıl içinde bitirip hizmete açılacağını müjdeledi. Turhan, Muğla Dalaman Havalimanı yeni dış hatlar terminal binasının ise 5 Temmuz itibarıyla hizmete açıldığını bildirdi.

Turhan, 125 bin metrekarelik yeni dış hatlar terminal binasının yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirterek, "Ayrıca eski dış hatlar terminal binasının iç hatlar terminali olarak kullanılmak üzere yeniden düzenleme çalışmalarına da başlandı. Kamu-özel İşbirliği modeliyle inşa edilen Muğla Dalaman Havalimanı dış hatlar terminal binası ve mütemmimleri projesinin tutarı 180 milyon avro." ifadelerini kullandı. 

Bakan Turhan, çalışmaların hızla devam ettiği Muş Sultan Alparslan Havalimanı Terminal Binası inşaatının yüzde 71 seviyesine ulaştığını dile getirdi.

Turhan, Muş Sultan Alparslan Havalimanı'nın yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli 11 bin 410 metrekare terminal binasının olduğunu söyledi. Turhan, 51 bin 250 metrekare beton kaplamalı terminal apronu, 10 bin metrekare beton kaplamalı taksi yolu, 31 bin 375 metrekare dahili yollar ve otopark asfaltı gibi işler barındıran projenin 52 milyon lira tutarında olduğunu belirtti. 

Bakan Turhan, Kahramanmaraş Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi. Turhan ayrıca, Balıkesir Merkez Havalimanı Terminal binası ve mütemmimleri inşaatında da çalışmaların yüzde 79 seviyesine ulaştığını belirtti. 

 


Geri Dön