21 / 05 / 2024

Muş Sultan Alparslan Havalimanı spon durum

Muş Sultan Alparslan Havalimanı spon durum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, inşaat çalışmaları devam eden havalimanları hakkında bilgi verdi...

Muş Ovası'nın kuzeybatısında orta şiddette deprem bekleniyor!

Muş Alparslan Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, "Muş Ovası'nın kuzeybatısında, Mercimekkale ve çevresi ile Bulanık ve Malazgirt'te de orta şiddette depremler olabileceğini düşünüyoruz" dedi...

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Sultan Alparslan'ın şehrindeki milli park turizmi canlandıracak!

Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş Malazgirt'te yapımı tamamlanan "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" turizme kazandırılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü satılıyor mu?

Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havalimanı'nın satılacağı iddiaları gündeme geldi Ancak şirketler konuyla ilgili açıklama yapmadı. Satış sürecinde olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ödeme koşulları değiştirildi.

Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme!

Muş Valisi İlker Gündüzöz, Sultan Alparslan Havaalanının terminal binası, müştemilat ve apron inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Sultan Alparslan Havalimanı'nda inceleme yapıldı. 

Kars'ta Sultan Alparslan Külliyesi için yıkımlara başlandı!

Kars’ta Faikbey Caddesi üzerinde yapılacak Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında bulunan binaların yıkım çalışmalarına başlandı..

Yavuz Sultan Selim Köprüsü satılıyor mu?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Çinlilere satılacağı iddia edildi. İddiaya göre, Asaldi, hisselerinin tamamını satmayı planlıyor...

İki köprünün geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü karşılamıyor mu?

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarını birleştiren 2 köprünün yıllık geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa eden firmaya yapılan ödemeyi karşılamaya yetmiyor.

Muş Alparslan Üniversitesi'ne büyük yatırım ihalesi!

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yeni projeler geliştiriyor. İslami İlimler Fakültesi toplam 16 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve modern teknoloji ile donatılacak.

İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü yapılacak!

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İzmir il örgütünün düzenlediği bayramlaşma töreninde müjdeyi verdi. Başbakan Yıldırım, İzmir'e Sultan Alparslan Köprüsü'nü de yapacaklarını söyledi.

Muş Merkez Camii'nin inşaatı başladı!

Muş’ta 4 bin 500 kişi kapasiteli Merkez Camii'nin yapım çalışmaları başladı.Muş Alparslan Üniversitesi’nin eski rektörlük binasının bulunduğu alanda yapılması düşünülen 4 bin 500 kişi kapasiteli caminin hafriyat çalışmaları başladı.

Muş Alparslan Üniversitesi anaokulu ve ilkokulu inşaatı tamam!

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) akademik ve idari personellerinin çocuklarına en iyi şartlarda eğitim sağlamak amacıyla kampüs içinde yapımına başlanan anaokulu ve ilkokul projesi tamamlandı.

Muğla Yatağan'da 200 yıllık cami aslına uygun restore ediliyor!

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesinde Kanunu Sultan Süleyman Han'ın Rodos seferi esnasında askerlerin konaklaması ve ibateleri için yaptırılan Cami ve han aslına uygun olarak restore ediliyor.

Muş Sultan Alparslan Havalimanı spon durum Haberi

Muş Sultan Alparslan Havalimanı spon durum

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Anadolu Ajansu muhabirine havalimanları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Cahit Turhan, Muş Sultan Alparslan ve Balıkesir Merkez havalimanı yeni terminal binalarının da yıl içinde bitirip hizmete açılacağını müjdeledi. Turhan, Muğla Dalaman Havalimanı yeni dış hatlar terminal binasının ise 5 Temmuz itibarıyla hizmete açıldığını bildirdi.

Turhan, 125 bin metrekarelik yeni dış hatlar terminal binasının yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu belirterek, "Ayrıca eski dış hatlar terminal binasının iç hatlar terminali olarak kullanılmak üzere yeniden düzenleme çalışmalarına da başlandı. Kamu-özel İşbirliği modeliyle inşa edilen Muğla Dalaman Havalimanı dış hatlar terminal binası ve mütemmimleri projesinin tutarı 180 milyon avro." ifadelerini kullandı. 

Bakan Turhan, çalışmaların hızla devam ettiği Muş Sultan Alparslan Havalimanı Terminal Binası inşaatının yüzde 71 seviyesine ulaştığını...