27 / 04 / 2024

İnşaatı mühürlenen Sinan Aygün ve Mansur Yavaş polemiği!

İnşaatı mühürlenen Sinan Aygün ve Mansur Yavaş polemiği!

Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının mühürlenmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etmişti. Yavaş ve Aygün arasında sular durulmadı...



Eski CHP  Ankara  Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının mühürlenmesi sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etti. 

Anadolu Ajansı, İçişleri Bakanlığı'nın, eski Ankara Ticaret Odası Başkanı da olan Aygün'ün iddialarını araştırmak amacıyla bir mülkiye müfettişi görevlendirdiğini açıkladı. Henüz bakanlık tarafından bir açıklama yapılmazken, iddiaları yalanlayan Yavaş "Parsel parsel Ankara'yı satanların hepsinden hesap soracağım" diye konuştu.

Sinan Aygün'ün imar planını yaptırdığı ve inşaat ruhsatını aldığı TOGO ikiz kuleleri hakkında tartışmalar 2016 yılında başladı.

Hukuki süreçte neler yaşandı?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 3 yıl önce Togo ikiz kulelerinin inşası ile ilgili imar planı değişikliğine karşı "kamu yararına aykırı olduğu" nedeniyle dava açtı.

İmar planı değişikliği, Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde onaylandı. Gökçek'in 2017 yılında istifasının ardından göreve gelen Mustafa Tuna döneminde, inşaatın imar değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi. Ancak inşaat mühürlenmedi.

Mansur Yavaş, 31 Mart'ta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak açıklandı. Belediye söz konusu mahkeme kararına bir üst mahkemede itiraz etmedi, 16 Aralık 2019'da inşaat mühürlendi.

Sinan Aygün'den rüşvet iddiası, ABB'den yanıt!


Geri Dön