14 / 05 / 2024

İnşaatta ciro arttı, iş gücü azaldı!

İnşaatta ciro arttı, iş gücü azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılının ilk çeyreğine ait "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" ile "İnşaat İstihdam Endeksi"ni açıkladı. İlk çeyrekte inşaat ciro endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 16.1...



TÜİK'in inşaat sektörüne yönelik açıkladığı ilk çeyrek verilerine göre ciro ve üretim artış gösterirken, istihdamda azalma yaşandı. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılının ilk çeyreğine ait "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" ile "İnşaat İstihdam Endeksi"ni açıkladı. İlk çeyrekte inşaat ciro endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 16.1, inşaat üretim endeksi de yüzde 1.1 artış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 32 artarken, inşaat üretim endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.1 arttı. 


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi'ne göre ise, 2014 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3 oranında azalma söz konusu. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi'nde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,3 oranında azalış dikkat çekiyor. 


Çalışılan saat azaldı, brüt ücret arttı Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Çalışılan Saat Endeksi 2014 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3 oranında azalırken, takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Çalışılan Saat Endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,0 oranında azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Brüt Ücret-Maaş Endeksi 2014 yılı 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat Brüt Ücret-Maaş Endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,8 oranında arttı. 


Hürriyet Ek 




Geri Dön