08 / 07 / 2024

inşaatta işgücü

inşaatta işgücü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılının ilk çeyreğine ait "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" ile "İnşaat İstihdam Endeksi"ni açıkladı. İlk çeyrekte inşaat ciro endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 16.1...

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL!

TÜİK'in İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre 2022'de aylık ortalama işgücü maliyeti 11 bin 602 lira şeklinde oldu. İnşaat sektöründe aylık ortalama işgücü maliyeti 6 bin 621 TL olarak açıklandı. İşte o rakamlar...

ASO Başkanı Ardıç’tan dikkat çeken iş gücü açığı uyarısı! ‘Bu problem bir an önce ele alınmalı’

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sanayinin neredeyse bütün sektörlerinde iş gücü açığının gün geçtikçe artığını söyledi. Ardıkç, "Bu problemin bir an önce ele alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde üretimi istediğimiz seviyelerde artırmamız ve geliştirmemiz mümkün olmayacak” diye konuştu.

KAGİDER Başkanı Bezircioğlu: ‘Kadınların iş gücüne katılım oranı OECD ortalamasının çok altında!’

KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, Türkiye’de kadınların iş gücüne katılım oranlarının OECD ortalamasının çok altında kaldığını ifade etti. Bezircioğlu, son 10 senede yüksek nitelikli işlerde istihdamın düştüğünü, düşük nitelikli işlerde ise istihdamın arttığını belirtti.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Onalan, İzmir'in 30 ilçesi olduğunu ve  her yerde inşaat yapıldığını belirterek İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadığını söyledi. 

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

TÜİK İşgücü Girdi Endeksleri'ni açıkladı! Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İşgücü Girdi Endeksleri'nin birinci çeyreğini kapsayan verileri açıkladı. Buna göre Brüt ücretler yüzde 119,4 arttı.

Deprem, sanayi binalarını değil, vasıflı iş gücünü vurdu! İşte büyük kaybın miktarı!

Kahramanmaraş’n Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli meydana gelen ve 11 ilde çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan depremlerin vasıflı iş gücüne de büyük darbe vurduğu ortaya çıktı.

Sanayicilerde ‘EYT’ endişesi! İşgücü kaybı ve yüklü tazminat ödemeleri sanayicileri zorlayacak!

EYT düzenlemesi çalışanlar açısından memnuniyet verici olsa da sanayiciler bu düzenlemenin yaratacağı sorunlar nedeniyle oldukça endişeli. Hem yüklü tazminat ödemeleri hem de nitelikli iş gücü kaybı sanayicileri kara kara düşündürüyor.

Yüksek emiş gücüne sahip toz torbasız elektrikli süpürge ile evinizi şımartın! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Evimin her köşesi tertemiz olsun diyen ev hanımları için Arnica,yüksek emiş motor gücüne sahip teknolojisiyle ve özel filtre sistemleriyle ön plana çıkıyor. Tutma sapında bulunan kumanda sayesinde cihazı çalıştırmak, kapatmak ve derecesini arttırıp - azaltmak mümkün hale geliyor.

Türkiye’de satın alma gücü umutları yeşertiyor! Avrupa Birliği’nin yüzde 36 altında kaldık

Türkiye'nin, Satınalma Gücü Paritesi verilerine göre kişi başına gayrisafi yurt içi hasıla endeks değeri, geçen sene için 64 olarak tespit edildi. Bu şekilde Türkiye, ortalaması 100 olan 27 Avrupa Birliği ülkesinin % 36 altında kaldı.

inşaatta işgücü Haberi

inşaatta işgücü

TÜİK'in inşaat sektörüne yönelik açıkladığı ilk çeyrek verilerine göre ciro ve üretim artış gösterirken, istihdamda azalma yaşandı. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılının ilk çeyreğine ait "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" ile "İnşaat İstihdam Endeksi"ni açıkladı. İlk çeyrekte inşaat ciro endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 16.1, inşaat üretim endeksi de yüzde 1.1 artış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 32 artarken, inşaat üretim endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6.1 arttı. 


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi'ne göre ise, 2014 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3 oranında azalma söz konusu. Takvim etkilerinden arındırılmış İnşaat İstihdam Endeksi'nde, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde...