04 / 05 / 2024

İnşaatta ciro endeksi azaldı, üretim endeksi arttı!

İnşaatta ciro endeksi azaldı, üretim endeksi arttı!

TÜİK 2016 yılının ilk çeyreğine ilişkin, "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat ciro endeksi yüzde 1 azalırken, inşaat üretim endeksi ise yüzde 2,1 arttı.



İnşaat ciro endeksi yüzde 1 azalırken, inşaat üretim endeksi ise yüzde 2,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azalırken, inşaat üretim endeksi ise yüzde 2,1 arttı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının ilk çeyreğine (ocak-mart) ilişkin, "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı.


Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, yılın ilk üç ayında bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,4 arttı.


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 yükseldi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,2 arttı.


Dünya


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azalırken, inşaat üretim endeksi ise yüzde 2.1 arttı.


TÜİK, 2016 yılının ilk çeyreğine  (ocak-mart) ilişkin, verileri açıkladı. Buna göre, inşaat ciro  endeksi, yılın ilk üç ayında bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azaldı. Takvim  etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre  yüzde 2.4 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, bir  önceki çeyreğe göre yüzde 2.1 yükseldi. Takvim etkilerinden arındırılmış üretim endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,2 arttı.


Milliyet 


Bu haber Milli Gazetesi'inde şu şekilde yer aldı


İNŞAAT Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yılın ilk çeyreğine ilişkin inşaat ciro ve üretim endekslerini değerlendirdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinin, yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azaldığını anımsatan Tellioğlu, iç piyasalardaki durgunluğun inşaat sektörüne yansıdığını ifade etti. Tellioğlu, hükümetin sektör temsilcileriyle, sadece inşaat sektörüne yönelik ciddi ve kapsamlı bir paket hazırlaması gerektiğine işaret ederek, "Geçmişten gelen projeler bittiğinde sektörün bugünden yeni projeler planlamaması ve yeni projelerden uzak durması 2017'de sektörde ciddi bir küçülmeyi tetikleyecektir" değerlendirmesinde bulundu. 


"KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN DOLAYI KÖPÜK VAR"


Türkiye'de 250 alt sektörün üretim malzeme alanlarını inşaat sektörünün oluşturduğuna dikkati çeken Tellioğlu, bankaların yüksek faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini belirtti. Tellioğlu, Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz indirim kararının konut kredisi faizlerine de bir an önce yansımasını beklediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Faizlerin inmesi, konut satışlarını rekor seviyeye çıkartabilir. Konut sektöründeki her gelişme Türkiye ekonomisini de hareketlendiriyor. Şehir merkezlerinde ise kentsel dönüşümden dolayı fiyatlarda suni bir köpük oluştu. Kentsel dönüşüm adı altında binalar münferit olarak yıkılıp yenileniyor. Bu da sektörü her yönden olumsuz etkiliyor.


Milli Gazete

Bu haber Evrensel Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre İnşaaat Üretim Endeksi, 2016 ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe oranla yüzde 21, bir önceki yılın aynı çeyreğine çıranla yüzde 5.2 arttı, inşaat Ciro Endeksi ise 2016 ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe oranla yüzde 1 azalış; bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla yüzde 2.4 artış kaydetti.


Evrensel

Bu haber Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı bilgilere göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2016 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,4 oranında arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, 2016 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,2 oranında yükseldi.


Meydan 


Bu haber Rasyonel Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı 


İnşaat sektöründe ciro yüzde 1,0 azalırken, üretim yüzde 2,1 arttı. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Vinci çeyrek: (OcakMart) 'İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri'ni açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2016 yılı I'inci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,0 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,4 oranında aitti. 


Mevsim ve takvim etkiIerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, 2016 yılı Vinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,2 oranında aitti.


Rasyonel Haber 





Bu haber Son Saat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azalırken, inşaat üretim endeksi ise yüzde 2,1 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının ilk çeyreğine (ocak-mart) ilişkin, "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, yılın ilk üç ayında bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,4 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 yükseldi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,2 arttı.

Son Saat



Haber Dokuz Sütun Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;




Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde arttı.


Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, yılın ilk üç ayında bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,4 arttı.


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 yükseldi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,2 arttığı gözlemlendi.

Dokuz Sütun 

Geri Dön