18 / 05 / 2024

İnşaatta üretim arttı mı

İnşaatta üretim arttı mı

TÜİK 2016 yılının ilk çeyreğine ilişkin, "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. Verilere göre inşaat ciro endeksi yüzde 1 azalırken, inşaat üretim endeksi ise yüzde 2,1 arttı.

İnşaatta ciro sabit kaldı, üretim arttı!

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2014 yılı 3. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre aynı seviyede kaldı, üretim endeksi yüzde 0,1 arttı

Konut satışı en çok Hatay'da arttı! İşte satışların en çok arttığı iller ve artış oranları...

TÜİK mart ayına ilişkin istatistikleri açıkladı. Hemen ardından satışların en çok arttığı iller ve artış oranları da belli oldu. İşte burada deprem bölgesi dikkatleri çekti. 

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkez nakli yapıldı! 

Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi.  Atk Grup Yapı İmalat İnşaat Üretim Tedarik Pazarlama'nın merkezi Esenyurt'ta yapıldı. 

İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu: Megakent sıralamada 95 sıra yükseldi!

ECA International'ın kentleri hayat pahalılığına göre sıraladığı Hayat Pahalılığı Raporu'na göre, İstanbul, son 1 senede hayat pahalılığının en fazla arttığı kent oldu. İşte ayrıntılar...

Finans kuruluşları kredi musluklarını kapattı! Üretim ve ihracat tehlike sinyali veriyor!

Finans sektöründeki bir çok banka ve kuruluşun kredi musluklarını kapatması, üretim ve ihracatta tehlike sinyalleri vermeye başladı. Seçim belirsizliği ve nakit sıkışıklığı nedeniyle önünü göremeyen sanayici, ‘kredi yok, bankası var’ diyor.

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Son dakika... Altın fiyatları yükseliyor! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları arttı! Herkes bu rakamlara bakıyor

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başlarken gün içinde değer kazanarak tekrar yükseliş geçti. Altın fiyatlarının yükselmesi ile 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları da arttı. Peki  bugün güncel altın bilezik fiyatları ne kadar? 8 Kasım 2022 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyat

iPhone’ların maliyeti neden arttı? İşte herkesin merak ettiği sebep..

Teknolojinin maliyeti de her şey gibi her geçen gün artarken yapılan araştırmalara göre iPhone cihazlarının maliyetleri bir önceki yıla göre yüzde 20 arttı.

Türkiye konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Avrupa genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler araştırıldı. Türkiye bu ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. 

Pandemi sonrası kolejlere yakın evlerin fiyatı arttı!

Koronavirüs salgını nedeniyle tatil bölgelerine göç artınca özel okullara ve kolejlere talep arttı. Hal böyle olunca bu bölgelerde kolejlere yakın evlerin fiyatları ve kiraları yükseldi.

Çiftlik kiralayanların sayısı arttı!

Sabah gazetesi yazarı Mert Vidinli, bugünkü yazısındao telde konaklayanların çiftlik kiralayanların sayısının arttığını kaleme aldı. İşte Vidinli'nin o yazısı...

İnşaat malzemesi ihracatındaki miktar artışı üretim kaybını telafi edemedi!

Türkiye İMSAD Temmuz 2019 Sektör Raporu’nda; yılın ilk beş aylık döneminde yüzde 20,1 daralma ile yaklaşık beşte birlik üretim kaybının ortaya çıktığı, ihracattaki miktar artışının ise üretim kaybını telafi edemediği belirtildi...

İnşaatta üretim arttı mı Haberi

İnşaatta üretim arttı mı

İnşaat ciro endeksi yüzde 1 azalırken, inşaat üretim endeksi ise yüzde 2,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azalırken, inşaat üretim endeksi ise yüzde 2,1 arttı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının ilk çeyreğine (ocak-mart) ilişkin, "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı.


Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, yılın ilk üç ayında bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,4 arttı.


Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 yükseldi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat üretim endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,2 arttı.


Dünya


Haber...