29 / 04 / 2024

İnşaatta Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü CEO'ları belli oldu!

İnşaatta Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü CEO'ları belli oldu!

Ekonomist ve Capital dergisinin yapmış olduğu “40 Yaş Altı 40 CEO” araştırması sonuçlandı. Bu yıl beşincisi düzenlenen törende inşaat sektörünün önemli temsilcileri ödüllerini aldı.



Bu yıl beşincisi gerçekleşen 40 Yaş Altı 40 CEO Araştırması'nda yer alan genç liderler, Ekonomist ve Capital dergilerinin düzenlediği törenle ödüllerini aldı, Türkiye'nin genç liderleri, 26 Kasım'da düzenlenen online 6d0l töreninde bir araya geldi. Ekonomist’te yer alan habere göre; törene katılan genç CEO'lar, tören öncesi gerçekleşen panelde yeni dönem liderlik anlayışını değerlendirdi. Nef CEO'su Erden Timur, Karaca CEO'su Fatih Karaca, Sera Group CEO'su Ozan Sener, Akfen Holding CEO'su Selim Akın konuşmacı oldukları panelde liderlik anlayışlarını ve deneyimlerini paylaştılar.

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinde yöneticilik yapan 40 Yaş Altı 40 CEO, Ekonomist ve Capital dergilerinin öncülüğünde bir araya geldi. 40 Yaş Altı 40 CEO araştırmasında yer alan üst düzey yöneticiler, 26 Kasım'da düzenlenen törenle ödüllerini aldı. 58 milyar TL'lik ciro ile 76 bin kişiyi yöneten genç yöneticileri buluşturan ödül töreni, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Sedef Seçkin'in açılış konuşmasıyla başladı. Karaca, DDT, NGN ve Trump Towers'ın co-sponsor olduğu, Akfen Holding, Alapala, ARS Holding, Güral Porselen, Nef ve Sera Group'un destek sponsoru olduğu ödül töreni önemli bir oturuma da ev sahipliği yaptı.  Ekonomist Dergisi Editörü Sibel Atik'in moderatörlüğünde yapılan 'Liderlikte Yeni Yaklaşımlar' panelinde konuşmacı olan Nef CEO'su Erden Timur, Karaca CEO'su Fatih Karaca, Sera Group CEO'su Ozan Şener ve Akfen Holding CEO'su Selim Akın şirketteki yönetim prensiplerini ve hedeflerini paylaştılar. Panelden konuşmalar ise şöyle:

"Liderlik kavramı 'z' kuşağı ile değişti" 

OZAN ŞENER SERA GROUP CEO'SU 

"Pandemi döneminde şantiyelerin devam etmesi gerekiyordu ancak çalışanlarımızın psikolojisini de düşünüp yönetmek gerekiyordu. Bunun için operasyon organize ettik. Zor bir dönemden geçtik. Farklı bir deneyim oldu. Pandemi sürecinde devam eden inşaatlarda her il, kendi kurallarını yazmaya başladı. Aynı zamanda seyahat masrafları da oldukça azaldı. Satışa çıkarmayı düşündüğümüz bazı projeleri otel olarak işletmeye başladık. Bu süreci kendi içinde dengelemeye çalıştık. Bunun yanı sıra uluslararası projelerde de yüz yüze görüşmede duygu yönetiminin önemini anladık. Liderlik kavramı Z kuşağı ile birlikte 'Beraber düşünelim, beraber yapalım' şeklinde değişti. Z kuşağının şirket bağlılıkları çok zayıf. Onlara uygun cool bir şirket olmazsak, size bağlılıkları çok zayıf olacak. Bizim onları kendi içimizde tutabilmemiz ve onlarla büyümemiz lazım."

"Hedeflerimizde sapma olmadı" 

İnşaatta Türkiye nin 40 yaş altı en güçlü CEO ları belli oldu!

SELİM AKIN AKFEN HOLDİNG CEOʻSU

"Pandemide öngörülmemiş zor bir süreç yaşandı ve yaşadık. Bu iş, mart ayında gelip bizi etkilemeye başladığında şirket olarak önümüzü göremediğimiz bir dönem başladı. Hedefler koymak zor oldu. Hala da zor. Fakat biz yılbaşında koyduğumuz hedeflerimizden pek sapmış değiliz. Bu dönemde verimlilik anlamında bir adım öne geçtik. Bodrum Loft'u açtık ve beklediğimizden iyi sonuç aldık. Tekirdağ Şehir Hastanesi'ni bir ay gecikmeli açtık. Maden yatırımlarımıza gerekli tedbirleri alıp devam ettik. Otellerde birtakım kısıtlamalara gittik. İDO'da bir darbe yedik diyebiliriz. İnşaatta konut satışları, faizlerin indirilmesiyle fena gitmedi. Mersin Limanı'nda ihracatın azalması sonrasında, geçen yıllara göre biraz düşüş var ama şimdi toparlanmaya başladı. Dolayısıyla olabildiğince hedeflerimizi gerçekleştirmiş görünüyoruz."

"Yeni nesil yöneticiler yetiştirmek önemli” 

 İnşaatta Türkiye nin 40 yaş altı en güçlü CEO ları belli oldu!

ERDEN TİMUR NEF CEO'SU

"Pandemi sürecinde önceden yapılmış hazırlıklar şans eseri avantaj oldu. Biz yurtdışı satış için online altyapımızı oluşturmuştuk. Onun güncellemelerini yapınca hazırdık. Online kanaldan ev satışı yapılacağına pek ihtimal vermiyorduk ama sattık gerçekten. Bu dönemden çok farklı alanlarla çıkacağız. Şimdiden onun operasyonlarına başladık.''

 

 

İnşaatta Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü Ceo'ları!


Geri Dön