27 / 04 / 2024

İnşaatta Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü Ceo'ları!

İnşaatta Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü Ceo'ları!

40 yaş altı CEO'lar son beş yıldır iş dünyasında yükselişe ışık tutuyor. Genç CEO'ların artışı şirketlerin dijitalleşme yolculuğunu genç ekiple yürütmeyi tercih ettiğini gözler önüne seriyor.



İş dünyasında kuralların neredeyse yeniden yazıldığı bir süreçten geçiyoruz. Dünya ekonomisini derinden etkileyen pandemi süreci, birçok şirket için 'Yönetim kademesinde tecrübe mi yoksa dinamizm mi?' sorusunun cevabını ise değiştirdi. Ekonomist'ten Sibel Atik'in haberine göre; daha önce yaşanan birçok ekonomik krizde patronların yönetici tercihlerinde tecrübeye yatırım yaptıklarını gördük. Pandemi etkisiyle içinde bulunduğumuz bu kriz ortamı ise teknolojiye daha çabuk adapte olan genç yöneticilerin dinamizmini ön plana çıkardı. Pandemi döneminde özellikle e-ticaret ve dijitalleşmeye yönelik yatırımları artıran şirketler, bu noktada genç yöneticiyle çalışmanın avantajını yaşadı. MY Executive Kurucu Ortağı Müge Yalçın, tüm iş süreçlerinin yeniden yapılandığı yeni normalde, genç CEO'ların daha avantajlı olduğunu düşünen isimlerden biri... Yeni normal senaryolarında ortak paydanın dijital dönüşüm olduğuna dikkat çeken Yalçın, artık dijital dönüşümün hızını yakalayabilmenin ekonomik kriz tecrübesine sahip olmaktan daha önemli ve değerli kabul edildiğine işaret ediyor.

YAŞ ORTALAMASI DÜŞÜYOR

Yaşadığımız bu zorlu dönemde gerekli tedbirleri zamanında alıp, ihtiyaç duyulan dijital yatırımlara ağırlık verilmesi, süreçlerin dijitalleşmesi, daha çevik yaklaşımların benimsenmesi, iyileştirilmesi gereken alanların belirlenip operasyonel verimlilik projelerinin başlatılması kritik hale geldi. Araştırmalara göre dünya genelinde CEO yaşı 60ʻlardan 50'lere ve son 10 yılda ise 40'lara kadar inmiş durumda. Bunda elbet girişim ekosistemindeki gelişim ve dijitalleşme adımlarının hızlanması etkili. Sadece dijitalleşme değil, şirketlerin Y ve Z grubu genç tüketicinin nabzını tutabilme gayreti de şüphesiz genç liderlerin yıldızını parlatıyor. Ergene Consulting &HGA Group Türkiye Kıdemli Danışmanı Özgür Zeybek, son yıllarda empati yeteneği yüksek, iletişim becerisi gelişmiş, dijital dünyaya adapte olmuş, sağı ve sol beyin özelliklerini etkin kullanabilen çift kanatlı liderler, vicdan ve iş dünyası dengesini kurabilen, esnek, çevik ve Z kuşağını iyi anlayan özelliklere sahip liderlerin öne çıktığını söylüyor.

 

Mehmet TARA

İnşaatta Türkiye nin 40 yaş altı en güçlü Ceo ları!

ENKA İcra Kurulu Başkanı
Yaşı: 36
Ciro: 10.773
İstihdam: 31.000

 

Selim AKIN

İnşaatta Türkiye nin 40 yaş altı en güçlü Ceo ları!

Akfen Holding CEO'su
Yaşı: 37
Ciro: 1.519
İstihdam: 6.516

 

Erden TİMUR

İnşaatta Türkiye nin 40 yaş altı en güçlü Ceo ları!

NEF CEO'su
Yaşı: 37
Ciro: 1.088
İstihdam: 368

 

Egemen DÖVEN 

İnşaatta Türkiye nin 40 yaş altı en güçlü Ceo ları!

REYSAŞ Yatırım Holding CEO'su
Yaşı: 35
Ciro: 955
İstihdam: 790

 

Mehmet BABACAN

İnşaatta Türkiye nin 40 yaş altı en güçlü Ceo ları!

Babacan Holdin CEO'su
Yaşı: 39
Ciro: 415
İstihdam: 875

 

Mert KUTLU

İnşaatta Türkiye nin 40 yaş altı en güçlü Ceo ları!

Lens Yapı Grup CEO'su
1Yaşı: 32
Ciro: 400
İstihdam: 500

İnşaat sektöründe Türkiye'nin en güçlü 5 kadını!

İnşaat sektöründe en güçlü kadın CEO'lar!

Gayrimenkul sektöründe en güçlü isimler!


Geri Dön