30 / 04 / 2024

İnternetten alışveriş yaparken dikkat… İndirim oyununa gelmeyin!

İnternetten alışveriş yaparken dikkat… İndirim oyununa gelmeyin!

Kasım ayı, e-ticaret sektörü için “Bekârlar Günü”, “Efsane Cuma, Black Friday -(Kara Cuma)” ve “Siber Pazartesi” kampanyalarıyla bir alışveriş sezonuna dönüştü. Aralık ayına geldiğimizde ise yeni yıl kampanyaları başlayacak. İndirim dönemlerinde alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken önemli nokt



E-ticarette iki ay sürecek indirim dönemi start aldı. E-ticaret siteleri elektronikten giyime, mobilyaya kadar birçok farklı çeşit üründe değişen oranlarda indirim kampanyalarına başladı. İndirimler haricinde “ücretsiz kargo”, “paylaştıkça kazan”, “hediye kupon” gibi ekstra sürprizler de tüketiciyi çekmek için kullanılan kampanyalar arasında.

Senenin son iki ayında ülkemizde e-ticaret sektöründe ciro beklentisi 500 milyar TL civarında. Peki her indirim gerçekten indirim mi?

İnternetten alışverişe yaparken kişisel bilgilerinizi girmeden web sitelerinin gerçek olup olmadığını birkaç kez kontrol etmek gerekiyor. Alışveriş sitesinin iletişim bilgileri, SSL Sertifikası mutlaka kontrol edilmeli. Vatandaşlar öncelikle kampanyaların mantıklı olmasına dikkat etmeli. Çok şaşırtıcı indirimlere şüphe ile yaklaşılmalı. Ürünün diğer sitelerdeki fiyatına da kesinlikle bakılmalı.


 


Geri Dön