28 / 04 / 2024

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi detayı

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi detayı

İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün yükseliyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına neden oldu. Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay ortaya çıktı.



Koronavirüs pandemisi ile birlikte tüm dünyada sosyal yaşamdan iş hayatına, tüketim alışkanlıklarından alışveriş kültürüne kadar pek çok değişlik yaşandı. İnsanlar uzun süre evlere kapanırken, uzaktan çalışma modeli birçok sektörde uygulanıyor. Bu süreçte dışarı çıkarak alışveriş yapmak istemeyenler, ihtiyaçlarını internet üzerinden sipariş veriyor.

Gazetevatan'dan Özlem Atila'nın haberine göre, internet alışverişine geçmiş yıllarda mesafeli olarak yaklaşanlar da ‘zorunluluk’ haline gelmesi ile online platformlardan ürün satın alıyor. Ancak giderek normalleşen ve hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen web siteleri üzerinden yapılan alışveriş bazı güvenlik endişelerini beraberinde getiriyor.

Kredi kartı ya da banka kartı kullanılarak yapılan alışverişler için çoğunlukla internet sitelerine kayıt yaptırmak gerekiyor. Kayıt için kimlik numarasından, doğum tarihine kadar pek çok kişisel bilgi isteniyor. Site üyelik işlemlerinin tamamlanmasının ardından alışveriş süreci başlıyor. Son aşamada kredi kartı veya banka kartı bilgileri isteniyor. Bu bilgiler girilerek limitler dahilinde internet üzerinden kolaylıkla alışveriş yapılabiliyor. Peki internetten alışveriş yapmak gerçekten güvenli mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön