28 / 04 / 2024

Inwetex-Cis Travel Market 2013 Turizm Fuarı'nda Türkiye dikkat çekti!

Inwetex-Cis Travel Market 2013 Turizm Fuarı'nda Türkiye dikkat çekti!

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen turizm fuarında Türkiye standı büyük ilgi gördü. Birçok ülke yaşanan kriz yüzünden bu yıl stantlarını küçültmek zorunda kalırken, Türk standı fuarın gözdesi olmayı başardı



Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen turizm fuarında Türkiye standı büyük ilgi gördü. Başta Yunanistan ve İspanya olmak üzere birçok ülke yaşanan kriz yüzünden bu yıl stantlarını küçültmek zorunda kalırken, Türk standı fuarın gözdesi olmayı başardı.


Türkiye’ye gelen Rus turist sayısında bu yıl rekor yaşanırken, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu sayıyı daha da çoğaltmak ve ülke bilinirliğini artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede Bakanlığın hazırlattığı Topkapı Sarayı şeklindeki stant, Rusya’da gerçekleştirilen “Inwetex-Cis Travel Market 2013“ fuarı ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekti.


Fuarla ilgili açıklama yapan Serhat Kalkınma Ajansı Koordinatörü Nurullah Karaca, standa ilginin yoğun olduğunu söyledi. Fuarda ajans olarak Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinin tanıtımı için çalıştıklarını belirten Karaca, bölgenin eskiden Rusya tarafından işgal edildiğini hatırlatarak yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.


BÖLGEYE GELEN TURİSTLERİN YÜZDE 40’I RUS


Kars'ta bulunan “Ani” harabelerinin geçmişi nedeniyle Rus turist ilgisinin bölgeye yoğun olduğunu ifade eden Karaca, “Bu ilginin yoğunluğunu devam ettirebilmek için kışın kış sporlarıyla yazın da kültürel ve doğal gezi turlarıyla bunu hem geliştirmek yükseltmek hem de bilinirliği daha fazla artırmak istiyoruz. Şu an bölgeye gelen turistlerin yüzde 40’ı Rus ve eski Sovyet ülke vatandaşları.” şeklinde konuştu.


Fuar kapsamında, kalkınma ajanslarının yanında Türk Hava Yolları da (THY) tanıtım faaliyeti gerçekleştiriyor. 2 gün boyunca yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, ülkeler ve tur firmaları açtıkları standlarda turist çekmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.


St. Petersburg’da bu yıl 21’incisi düzenlenen “INWETEX-CIS TRAVEL MARKET 2013” fuarına 40 ülkeden toplam 458 firma katılıyor.

Bugün


Geri Dön