27 / 04 / 2024

İpekböceği Tramvayı'nın test sürüşü yapıldı!

İpekböceği Tramvayı'nın test sürüşü yapıldı!

Bursa'da üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı "İpekböceği"ni inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, şehirlerde rahat ve güvenli ulaşımın, raylı sistemlerle mümkün olacağını, Bursa'da başlayan bu çalışmanın başarılı bi




Bakanlık yetkilileri ile geldiği kentte, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde üretilen "İpekböceği"nin, Heykel-Garaj T1 hattı güzergahındaki test sürüşüne katılan Baş, burada yaptığı konuşmada, tramvayın Türkiye için gurur kaynağı olduğunu söyledi.


 Test sürüşüne katılmaktan keyif aldığını belirten Baş, "Türkiye'de ilk kez imal edilen ve yerli sertifikasyonu olan bir araçta böyle bir denemeyi gerçekleştirmek, mutluluk verici. Çok eğimli rampalarda bile problemsiz bir seyahat gerçekleştirdik. Bu sanayinin Bursa'da başlayıp ülke çapına yayılarak hızlı bir şekilde gelişmesini istiyoruz" diye konuştu. 


Baş, projenin hayata geçmesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin özel gayretlerinin bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:


"Başkanımız, bu işe öncülük etmeseydi belki firma, bu işe girmeye cesaret edemeyecekti. Durmazlar Holding'in başkanımızın önderliğinde başlatmış olduğu bu çalışma, İpekböceği, ülkemiz açısından gurur vericidir. Şehirlerde rahat ve güvenli ulaşım, raylı sistemlerle mümkündür. Gönlümüz, sektörün çoğunlukla yerli olmasından yana. Bursa'da başlayan çalışma da bunun başarılı bir örneğidir."


Altepe de tramvay hattındaki test çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, "Hem araçlarımızın hem güzergahın hem de sistemin testi yapılıyor. T1 hattının ve tramvayın hatasız sürüşlerini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.


Bakan Yardımcısı Baş'a test sürüşünde, Başkan Altepe, Durmazlar Holding yöneticileri Hüseyin Durmaz ve Fatma Durmaz Yılbirlik ile AK Parti Bursa İl Başkanı Yardımcısı Cemalettin Torun da eşlik etti.



AA



Geri Dön