08 / 05 / 2024

ipekböceği Heykel-Garaj T1 hattı

ipekböceği Heykel-Garaj T1 hattı

Bursa'da üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı "İpekböceği"ni inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, şehirlerde rahat ve güvenli ulaşımın, raylı sistemlerle mümkün olacağını, Bursa'da başlayan bu çalışmanın başarılı bi

Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeler 10 yıllığına kiralanıyor!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi'ndeki işletmeleri 10 yıllığına kiraya verecek.

OnePlus Nord CE için OxygenOS 13 güncellemesi yayında!

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen OnePlus Nord CE, Android 13 tabanlı OxygenOS 13 arayüzü aldı. Detaylar için buraya tıklayın!

TOKİ Giresun Güce orta gelir kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Giresun Güce orta gelir kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Giresun Güce orta gelir kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı ve proje detayları...

TOKİ Giresun Güce alt gelir kura çekilişi ne zaman 2021?

TOKİ Giresun Güce alt gelir kura çekilişi ne zaman 2021 sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Giresun Güce alt gelir kura çekilişi ne zaman 2021 sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Sütlüce Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Sütlüce Parkı Şubesi bugün Beyoğlu'nda 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Elektra Elektronik dünyaya raylı sistemler için trafo ihraç ediyor!

Elektra Elektronik, transformatör üretimi ile demiryolu sektöründe de önemli role sahip. Raylı sistem projelerinde kullanılan Elektra Elektronik’in trafoları, CE işaretli ve Avrupa standartlarına uygun olarak Türk mühendisler tarafından tasarlanıp ülkemizde üretiliyor.

TOKİ Giresun Güce 2. Etap kura çekilişi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Giresun Güce 2. Etap projesinde yer alan konutların kura çekilişi yarın yapılacak.

Doğu Garajı Kültür Merkezi'nde 72 iş yeri satılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Doğu Garajı Kültür Merkezi'ndeki 72 iş yerinin satışı gündeme geldi.

Sütlüce çöken binanın sakinlerinden Arda Turan için suç duyurusu!

İstanbul Sütlüce'de yıkılan binanın sakinleri Arda Turan ve kardeşi Okan Turan hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sütlüce'de yıkım tedirginliği!

Temmuz ayında Sütlüce’de inşaat kazımı sırasında çöken binanın hemen yanında bulunan 17 daireli binada yıkım tedirliği yaşanıyor.

Antalya Doğu Garajı'ndaki 32 iş yeri ihaleye çıkıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nde sona gelindi. Proje kapsamındaki 32 iş yeri, 19-20 Eylül tarihleri arasında ihaleye çıkıyor.

Ordu Kamyon Garajı'nın yüzde 95'i tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Eskipazar Mahallesi’nde 5 dönümlük alan üzerinde hayata geçirdiği yeni kamyon garajıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

TOKİ Beyoğlu Sütlüce projesi için başvuru yaptı!

TOKİ, Beyoğlu Sütlüce projesi için resmi başvuru yaptı. 397 konutluk TOKİ Sütlüce projesinin ihalesi 12 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilecek...

ipekböceği Heykel-Garaj T1 hattı Haberi

ipekböceği Heykel-Garaj T1 hattı


Bakanlık yetkilileri ile geldiği kentte, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde üretilen "İpekböceği"nin, Heykel-Garaj T1 hattı güzergahındaki test sürüşüne katılan Baş, burada yaptığı konuşmada, tramvayın Türkiye için gurur kaynağı olduğunu söyledi.


 Test sürüşüne katılmaktan keyif aldığını belirten Baş, "Türkiye'de ilk kez imal edilen ve yerli sertifikasyonu olan bir araçta böyle bir denemeyi gerçekleştirmek, mutluluk verici. Çok eğimli rampalarda bile problemsiz bir seyahat gerçekleştirdik. Bu sanayinin Bursa'da başlayıp ülke çapına yayılarak hızlı bir şekilde gelişmesini istiyoruz" diye konuştu. 


Baş, projenin hayata geçmesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin özel gayretlerinin bulunduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:


"Başkanımız, bu işe öncülük etmeseydi belki firma, bu işe girmeye cesaret edemeyecekti. Durmazlar Holding'in başkanımızın önderliğinde başlatmış olduğu bu çalışma, İpekböceği, ülkemiz açısından gurur vericidir. Şehirlerde rahat ve güvenli ulaşım,...